Neapolská elektrická pizza pec IZ2 – IZZO Forni
Výnimočná profesionálna elektrická pizza pec vhodná na prípravu pravej neapolskej pizze, navrhnutá a vyrobená v Neapole spoločnosťou IZZO FORNI. Jediná elektrická pizza, ktorá dokáže dokonalo reprodukovať zdroj tepla potrebný na pečenie pravej neapolskej pizze podľa požiadaviek Associazione Verace Pizza Napoletana (Asociacia Pravej Neapolskej Pizze). Pizza pec bez kompromisov: výkon, tradičný dizajn, inovácie, ale predovšetkým zachovanie autentickej chuti "Verace Pizza Napoletana".
DIZAJN PECE
Tajomstvo výnimočnej kvality nie je komplikované: jednoduchosť konštrukcie, predimenzovanie jednotlivých komponentov a precízna ručná montáž. Robustná konštrukcia v spojení so žulovým kameňom tvoria základ tejto pizza pece. Čo však zaráža ešte viac, je jej príťažlivý tvar, ktorý zaujme na prvý pohľad. Línie, materiály, farby, všetko je v súlade s tradíciou, ktorá je múdro zmiešaná s pokrokovou technológiou.
MATERIÁLY
Čelo pece je zvýrazené použitím kovov najvyššej kvality. Meď je tepaná majstrami kováčmi s reliéfnymi rytinami, ktoré zosobňujú jej vzhľad. Vezuvský kameň použitý na pracovnú dosku je obzvlášť silný a krásne zakrivený. Exteriér je potiahnutý sľudovou železnou farbou, ktorá je vysoko odolná proti korózii a dokonale ladí s ručne vyrobenými medenými časťami.
MODEL
Nové ešte kompaktnejšie riešenie s minimalizovanými rozmermi a hmotnosťou:
Model | Kapacita | Rozmery komory (ŠxHxV) | Rozmery pece (ŠxHxV) | Hmotnosť |
IZ-2 | 2 pizze – Ø 33 cm | 49 x 75 x 17 cm | 85 x 125 x 164 cm | 330 kg |
Pravá neapolská pizza hotová za 60 sekúnd, vďaka stálej teplote 440°C až 460°C stupňou s otvorenými prednými dvierkami.
UDRŽATEĽNOSŤ
Rešpektujte životné prostredie, šetrite energiu a chránte zdravie zákazníkov a pracovníkov. Pec neprodukuje žiaden dym a škodlivé látky, nie sú potrebné žiadne náklady na správu paliva, a k tomu ušetríte približne 30% na spotrebe elektriny.
PLOCHA NA PEČENIE
Plocha je vyrobená z "Biscotto di Sorrento". Tieto špecifické žiaruvzdorné tehly sú vyrábané ručne, najprv sú sušené vzduchom a následne v peciach. Po celé storočia sa používajú na varné plochy v peciach na drevo. Ich vynikajúcou kvalitou je rovnomerná a konzistentná distribúcia tepla, vďaka čomu má pizza typický vzhľad a chuť, ktoré ju preslávili po celom svete.
OSVETLENIE KOMORY
Každý roh varnej komory je dokonalo osvetlený, vďaka 4 skrytým halogénovým lampám.
ELEKTRICKÉ REZISTORY
Odborne ručne natiahnuté nekryté niklovo-chrómové rezistory. Nakoľko pokrývajú celú plochu varnej komory pizza je rovnomerne pečená kamkoľvek ju umiestnite.
OVLÁDACÍ PANEL
Digitálny ovládací panel s intuitívnym ovládaním. Umožňuje znížiť spotrebu energie na minimum, automatické zapínanie systému a nezávyslé nastavenie teploty vrchnej a spodnej časti komory. Vďaka tomu, je možné v tejto peci piecť okrem pizze čokoľvek iné.
MANIPULÁCIA
Pizza pec je postavená na výsuvných otočných kolieskach. Vďaka dokonalej geometrii ich umiestnenia a ich robustnosti dokáže s pecou ľahko manipulovať aj iba jedna osoba.
NA POŽIADANIE
Predný, alebo bočný výsuvný ovládací panel. Logo, nápis, alebo iné ručné tepanie na medenom páse.
Priemerná teplota | +440°C až +460°C | +440°C až +460°C |
Meranie teploty | s presnosťou na 1°C | pocitovo |
Tepelný zdroj | nekryté niklovo-chrómové rezistory | plameň |
Distribúcia tepla | rovnomerne po celej komore | v závislosti od plameňa |
Použiteľná pracovná plocha | celá | približne 2/3 |
Kvalita pečenia | rovnomerná a konštantná | premenlivá |
Zdroj | elektrina, 400 V (3F + N) | drevo / plyn |
Spotreba energie | 33% obnoviteľná | 0% obnoviteľná |
Škodlivé látky | ❌ | ✅ |
Práca s drevom | ❌ | približne 120 hodín ročne |
Odstraňovanie zvyškov sadzí | ❌ | každý mesiac |
Špeciálny komín | ❌ | nevyhnutný |
Možnosť demontáže | ✅ | iba niektoré |
Na kolieskach | ✅ | iba niektoré |