Logo Pizzamarket.sk

  • Prihlásenie
  • Registrácia

Slogan pizzamarket

  • DOMOV
  • O NÁS
    • PORADENSTVO
    • PROJEKCIA
    • PREDAJ
    • FINANCOVANIE
    • MONTÁŽE
    • SERVIS
    • REVÍZIE A POSUDKY
    • ŠKOLENIA A KURZY
    • VÝROBA
  • REALIZÁCIE
    • Pizza Family
    • Pizza pec Šala
    • PUPI Štúrovo
    • Pizzeria Považany
    • Alfa1977 - CIAO
    • Europa Banská Bystrica
    • Pizza Della Zola
    • Pizza truck
    • 4 PIZZE
    • Italforni Budapešť
    • Pizzeria Neapol
    • Sympl
    • Penati Golf Resort
    • DA Andrea
    • Pizzeria PiSA
    • FABBRO Pizzeria
    • Pizzeria Crazy
    • Pizzéria u Bennára
    • Panzerotto
    • Villa Nova Bar
    • Pizza Carla
    • Food House
    • Doma na Babe
    • La Strega
    • Levice
    • Karlové Vary
    • Pizzeria Slniečko
    • Rafano
    • Reštaurácia ADUB
    • Pizzeria Lamia
    • Pizza Carla
    • Devín 2023
    • Mille Tranci
    • BISON Restaurant & Grill
    • Neapolka
    • Nitriansky Furmansky dvor
    • Pivarnička nad Rinkom
    • Pizzeria Della Piazza
    • Best Burger
    • Juzzepe Pizza
    • Dante's bar
    • Pellers restaurant
    • Charlie's pizza
    • Pohostinstvo Stein
    • Piváreň u Majerníkovcov
    • Trofeo
    • OC Retro
    • Nuvola Pizza
    • Bistro LUSK
    • Pivárenská Bašta Miki
    • Pizzeria San Marino
    • Bistro ZOOM
    • Banditos Pizza Napoletana
    • Reštaurácia a penzión Vendelín
    • Trenčín
    • Prievidza 17.7.2024
    • Pizzeria Cipolina
    • Pizzeria Župan
    • Výroba cestovín Giraltovce
    • Hotel Družba
    • Kaviareň Ventum
    • Casa Mia
    • Pellers
    • Büro Contemporary pizza
    • Pizzeria Nová Baňa
    • Paputcha Pizzabar
    • Masielko
    • Spišská Nová Ves
    • PLAZA BEACH RESORT
    • Pizzaexpress
    • Pizzeria Neapolka
    • Bistro Gallo
    • Papizoo
    • Pizza Bici
    • Pizza & More
    • Social Club Múza
    • Pizzeria BROD
    • Kaldo's
    • Cieľ
    • Langone dough art
  • BLOG
    • Nástroje na čistenie pizza pece
    • Ako si vybrať pizza lopatu?
    • Ako zvoliť palivové drevo do pizza pece?
    • Objavte tajomstvo dokonalej pizze vďaka receptu od profesionála
    • Typy múky
    • Ako vybrať ten správny syr na vašu pizzu?
    • Najlepší recept na pomodoro
    • Pizza ako od talianskeho majstra: objavte tajomstvá dokonalého cesta
    • VÁŠ PIZZA SVET: OBJAVTE ROZMANITOSŤ CHUTÍ OD NEAPOLA PO AMERIKU
    • Pizza ako z Neapola? Tajomstvom je fermentácia a zrenie cesta
    • Domáci set na pizzu
    • Rotačná alebo statická pizza pec: ktorá je lepšia pre vaše potreby?
    • Akú pizza pec vybrať do vašej pizzerie?
    • Výhody a nevýhody kompaktných pizza pecí
    • Host Miláno 2025: Zákulisie talianskej inovácie
  • KONTAKT
  • ZÁKAZNÍCKA ZÓNA
    • ZMENA OSOBNÝCH ÚDAJOV
    • PREHĽAD OBJEDNÁVOK
    • OCHRANA OSOBNÝCH ÚDAJOV
    • COOKIES
    • VOP - Spotrebiteľ
    • VOP - Podnikateľ
Katalóg
0
  • PIZZA PECE
    • Pizza pece MARANA Forni
      • Statické pizza pece
      • Rotačné pizza pece
      • Dizajnové pece
    • Pizza pece MANNA Forni
    • Pizza pece IZZO Forni
    • Pizza pece ITALFORNI
      • Elektrické pizza pece
      • Plynové pizza pece
      • Dizajnové pizza pece
      • Tunelové pizza pece
    • Pizza pece ALFA Forni
      • Profesionálne pece ALFA Pro
      • Domáce pece ALFA Pizza
    • Pizza pece EFFEUNO Forni
    • Elektrické pizza pece
    • Plynové pizza pece
    • Pizza pece na drevo
    • Tunelové pizza pece
    • Pizza pece do domácnosti
  • STROJE NA CESTO
    • Miesiče cesta
    • Deličky a zaobľovače cesta
    • Formovače a tvarovače pizze
    • Kysiarne na cesto
  • STROJE NA INGREDIENCIE
    • Krájače zeleniny
    • Strúhače syra
    • Nárezové stroje
    • Lisy na paradajky
  • CHLADIACE ZARIADENIA
    • Chladiace skrine
    • Chladiace pizza pulty
    • Chladiace stoly
    • Vitríny na ingrediencie
    • Saladety
  • STROJE NA CESTOVINY
    • Remeselné stroje na cestoviny
    • Priemyselné stroje na cestoviny
    • Sušiarne na cestoviny
    • Príslušenstvo na výrobu cestovín
  • PRÍSLUŠENSTVO DO PIZZERIE
    • Lopaty na pizzu
    • Lopaty na otáčanie pizze
    • Kefy na čistenie pizza pece
    • Lopaty a zhŕňače na popol
    • Stojany na drevo a oddeľovače ohniska
    • Valčeky na cesto
    • Špachtle a krájače cesta
    • Lyžice na pretlak
    • Olejničky
    • Držiaky plechov a pekáčov
    • Krájače na pizzu
    • Lopatky na pizzu
    • Podnosy na pizzu
    • Taniere na pizzu
    • Pizza boxy a termotašky
    • Stojany a nástenné držiaky
    • Pekáče, plechy a sitá
    • Prepravky na cesto
    • Vozíky na plechy
    • Iné pomôcky
Ikona pre dopravu zdarma DOPRAVA ZADARMO!
platí
pri objednávke príslušenstva nad 120€ 
ikona pre osobný odber OSOBNÝ
ODBER
ikona pre profesionálny servis PROFESIONÁLNY
SERVIS

HOST MILÁNO 2025: ZÁKULISIE TALIANSKEJ INOVÁCIE

Alvex a izzo forni na host miláno 2025

Vstupná brána do budúcnosti HORECA: Host Miláno 2025

V októbri sme sa zúčastnili 44. ročníka Host Milano, najvýznamnejšej svetovej bienálnej výstavy pre sektory HORECA, foodservice a food retail. Táto udalosť, ktorá sa koná na výstavisku Fiera Milano, je dlhodobo vnímaná ako celosvetové centrum spájajúce nové vízie, technologické pokroky a špičkové školenia v oblasti gastronómie. Host Milano nie je len prehliadka produktov, je to strategické miesto, kde sa konsolidujú obchodné vzťahy a definujú trendy pre nasledujúce roky.

Pre nás, ako pre vášho dlhoročného partnera, nebola táto udalosť len o prehliadaní stánkov našich dodávateľov. Bola to primárne návšteva zameraná na utuženie vzťahov s našimi partnermi – poprednými talianskymi výrobcami – a na potvrdenie našej stratégie výberu najinovatívnejšieho vybavenia pre slovensko-český trh. Uvedomujeme si, že na veľtrhu Host Milano sú len tí najkvalitnejší vystavovatelia, pretože všetci účastníci sú kľúčoví hospodárski hráči s vplyvom na fungovanie celých firiem. Naše stretnutia boli zamerané na zabezpečenie toho, že k Vám prinesieme nielen najnovšie technológie, ale aj prvotriednu podporu.

Viac než len distribučná firma: Sme tím odborníkov, ktorý pre vás vyberá to najlepšie

Naša prítomnosť v Miláne potvrdzuje náš záväzok voči vám. Veríme, že úspešný dodávateľ je oveľa viac než len predajca - je to partner, ktorý sa skutočne stará o úspech a prosperitu svojich zákazníkov. Účasťou na Host Milano sme investovali čas do hĺbkových rokovaní, ktoré nám umožnili okamžite identifikovať a otestovať novinky a ich potenciál pre zvýšenie vašej prevádzkovej efektivity.

Sektor MIPPP (Milano Pane Pizza Pasta) bol centrom transformácie. Rastie dopyt po remeselných, zdravých a gourmet produktoch, čo generuje technologickú revolúciu. Podľa predpovedí dosiahne globálny trh s pekárenským vybavením do roku 2030 hodnotu 14 miliárd USD, s ročným rastom 6.7%. Naša úloha spočíva v tom, aby sme sa stali vašou poistkou kvality a vaším expertom na tento rýchlo sa meniaci trh. Tým, že držíme priamy kontakt s talianskymi lídrami, minimalizujeme vaše riziko investície a garantujeme, že získate len to najlepšie.

Makro trendy 2025: Tri piliere novej prevádzkovej efektivity

Host Milano 2025 slúžilo ako križovatka pre tri hlavné strategické smery, ktoré sa dotýkajú každej pizzerie a HORECA prevádzky: udržateľnosť, digitalizácia a rozširovanie produktového portfólia.

Ekonómia času a zdrojov: Zelená kuchyňa a energetická náročnosť

Jedným z najdominantnejších trendov bola neustála požiadavka na energetickú účinnosť a udržateľnosť. V dnešnom ekonomickom prostredí už nie sú úspory energie iba ekologickým gestom, ale nevyhnutným faktorom pre prežitie a finančnú stabilitu podnikov, ktoré čelia nestabilným cenám energií.

Výrobcovia reagujú vývojom vysokoúčinných pecí a zariadení, ktoré znižujú spotrebu. Tento posun je viditeľný aj v implementácii ESG stratégie na úrovni veľtrhu. Investícia do zariadenia, ktoré má nízku spotrebu energie, priamo znižuje variabilné náklady klienta, čím sa zvyšuje jeho konkurenčná výhoda. Našou úlohou je vybrať lídrov, ktorí túto požiadavku spĺňajú už dnes, ako napríklad Izzo Forni so svojou pec DUO  a Marana Forni s inováciami v palivových systémoch.

IoK, AI a konzistentnosť: Budúcnosť prepojených systémov

Ďalší kľúčový trend bol zameraný na technológie, ktoré "hovoria" prostredníctvom AI, robotiky a automatizácie, čo viedlo k vzniku "Connected Kitchens" (Prepojených kuchýň). Digitálna integrácia a AI však primárne neslúžia len na robotické úkony, ale na zabezpečenie presnej replikovateľnosti a štandardizácie kvality.

V segmente gourmet pizze a vysokohydratačných ciest  je konzistentnosť najvyššou prioritou. Digitálne prepojené pece a mixéry (Internet of Kitchen – IoK) umožňujú diaľkovú správu, aktualizácie receptov a operačnú analytiku. To je kritické pre franšízy a siete reštaurácií, ale aj pre malé prevádzky, kde zabezpečenie stálej kvality znižuje závislosť od skúseností jednotlivých pizzaiolov. Automatizácia a monitoring zaručujú, že kvalita výsledného produktu je konštantná od rána do večera.

Od pizze k "Arte bianca": Rozšírenie gourmet portfólia

Pekársky sektor (Arte Bianca) vrátane pizze, chleba a cestovín, zažíva obrovskú expanziu, poháňanú dopytom po organických základoch a gourmet možnostiach. Host Milano venovalo tejto oblasti veľký priestor MIPPP a zriadilo arénu Bakery Square, kde prebiehali súťaže ako Európsky šampionát pizze a Majstrovstvá sveta v Panettone.

Táto transformácia naznačuje, že pizzerie sa môžu úspešne transformovať na komplexné pekárenské centrá. Naše partnerstvá so špecialistami na cestoviny, akými sú Italgi a Lineapasta (La Monferrina), umožňujú našim klientom využiť rastúci dopyt po čerstvých cestovinách. Týmto spôsobom môžu majitelia prevádzok diverzifikovať svoje príjmy a maximalizovať využitie existujúcich surovín, čo vedie k otvoreniu nových tokov príjmov s vysokou maržou.

Revolúcia v pečení: Pece, kde sa stretáva tradícia s ekológiou

Pece sú srdcom každej pizzerie, a preto boli inovácie našich kľúčových partnerov v tejto oblasti na Host Milano mimoriadne dôležité.

Izzo Forni: DUO – Dvojkomorová flexibilita a finančná bezpečnosť

Spoločnosť Izzo Forni predstavila svoju novú elektrickú pec s dvojitou komorou s názvom DUO. Tento model, hoci bol pôvodne debutovaný na inej akcii, bol v Miláne kľúčovým demonštrátorom trendov v oblasti energetickej úspory a všestrannosti.

Neapolská elektrická pizza pec s dvoma komorami DUO – IZZO ForniNeapolská elektrická pizza pec s dvoma komorami DUO – IZZO Forni NOVINKAdo 35 dnícena na vyžiadanie

Pec DUO bola navrhnutá s cieľom ponúknuť maximálnu efektivitu a spoľahlivosť. Jej najväčšou inováciou je dvojitá komora na pečenie s nezávislým zapaľovaním. Tento systém prináša obrovskú finančnú bezpečnosť. V dňoch s nižším prevádzkovým zaťažením umožňuje zapnúť len jednu stranu pece, čím sa dosahuje významná úspora energie. Keď sa práca zintenzívni, obe komory môžu pracovať na plný výkon. Redundancia komôr naviac eliminuje riziko úplného výpadku prevádzky pri technických problémoch, čo je pre prevádzkovateľa dôležitá konkurenčná výhoda. DUO je tak systémom pre efektívne riadenie zaťaženia, reagujúcim na variabilitu reštauračného biznisu.  

Marana Forni: Inovované palivo pre autenticitu a ekológiu

Alvex a Marana forni na host miláno 2025

Marana Forni, priekopník v oblasti rotačných pizza pecí a vynálezca patentovaného rotačného systému Su&Giu® z roku 1992 , na Host Milano zdôraznila svoju flexibilitu v palivových zdrojoch. Kým sú tradičné pece k dispozícii na drevo alebo plyn, Marana investuje do vývoja multi-palivových a ekologických riešení.

Rotačná pizza pec ROTOFORNO SU&GIU – MARANA FORNIRotačná pizza pec ROTOFORNO SU&GIU – MARANA FORNIna objednávkucena na vyžiadanie

Dôraz bol kladený najmä na peletovú možnosť, ktorá kombinuje tradíciu pečenia na drevenom ohni s pohodlím a presnou kontrolou. Peletový systém je charakterizovaný produkciou minimálneho množstva dymu a popola a je opísaný ako ekologickejší variant než plyn. Pre našich klientov to znamená riešenie kľúčovej dilemy: ako zachovať autentickú chuť pizze (pri AVPN certifikovaných modeloch) a zároveň vyhovieť prísnym mestským reguláciám a požiadavkám na energetickú efektívnosť. Výberom Marany zákazník realizuje investíciu odolnú voči budúcim zmenám v reguláciách alebo cenách energií, vďaka flexibilite palivových systémov (drevo, plyn, pelety, zmiešané) a riadenému plynovému systému MRN, ktorý automaticky udržuje teplotu a nikdy neuhasí plameň.

Spracovanie cesta a cestovín: Technológia, pri ktorej sa rodí kvalita

Alvex a Sunmix na host miláno 2025

Sunmix: Konštantná technická evolúcia pre cesto nového tisícročia

Sunmix sa špecializuje na miešacie zariadenia a na výstave opäť potvrdil svoju orientáciu na neustálu technickú evolúciu. Technický tím Sunmix pravidelne aktualizuje modely esteticky aj technicky, aby vyhovel špecifickým požiadavkám zákazníkov.

Tento nepretržitý vývoj je kľúčový pre moderné pizzové cesto. Dnešné gourmet a remeselné pizze vyžadujú vysoko hydratované cesto a dlhú fermentáciu, čo kladie extrémne nároky na mixéry, ktoré nesmú cesto prehrievať ani preťažovať. Periodické technické updaty Sunmix zaručujú, že mixéry, ktoré dodávame, sú optimalizované pre tieto náročné postupy, ktoré definujú kvalitu v sektore Arte Bianca. Okrem toho je nepretržitý vývoj implicitným znakom, že ich zariadenia sú pripravené na integráciu do digitálnych systémov IoK, ktoré vyžadujú presnú kontrolu nad každým stupňom procesu miešania.

Lineapasta (La Monferrina) & Italgi: Profesionálne nástroje pre diverzifikáciu menu

Sektor pizze, pekárstva a cestovín (MIPPP) je neoddeliteľne prepojený. Naši partneri Lineapasta (La Monferrina) a Italgi sú lídrami v oblasti strojov na výrobu cestovín.

Kombinovaný stroj na výrobu cestovin MULTIPLA – ITALGIKombinovaný stroj na výrobu cestovin MULTIPLA – ITALGIdo 30 dnícena na vyžiadanie

Ako komplexný partner poskytujeme našim klientom nástroje na diverzifikáciu ich podnikania. Stroje na cestoviny od Lineapasta a Italgi umožňujú pizzeriám preniknúť na lukratívny trh čerstvých cestovín. Rozšírením ponuky, ale tiež maximalizáciou využitia existujúcich surovín, ako sú múka a vajcia, čo vedie k zvýšeniu ziskovosti vďaka vysokej marži na remeselných cestovinách. Táto diverzifikácia príjmov je strategickou reakciou na trendy predstavené na Host Milano.

Detaily, ktoré rozhodujú: Ergonómia a náradie Gi.Metal

Spoločnosť Gi.Metal oslávila svoje 40. výročie a na Host Milano 2025 predstavila novú kampaň "La scelta dei maestri" (Voľba majstrov). Táto expozícia bola zameraná na detaily, ktoré tvoria rozdiel medzi dobrou a excelentnou prevádzkou – precízne náradie a pomôcky.   

Hoci sa môže zdať, že malé príslušenstvo má malý vplyv, jeho vplyv na celkové prevádzkové náklady je obrovský, pretože priamo ovplyvňuje rýchlosť, bezpečnosť a údržbu.

Zabezpečenie surovín: Konzistentnosť od Noaw, Genus Dei a FriulCo

Naši partneri pokrývajú celý reťazec, od pečenia a miešania až po prípravu a logistiku surovín. Kontrola kvality surovín a ich spracovanie je rovnako dôležité ako samotné pečenie.

Noaw: Precíznosť ako základ štandardizácie kvality

Noaw, špecialista na profesionálne krájače, zabezpečuje precíznosť v príprave ingrediencií. V profesionálnej gastronómii, najmä pri drahých surovinách ako sú kvalitné údeniny a syry, je kontrola porcií kľúčová.

Presné a opakovateľné krájanie, ktoré ponúkajú stroje Noaw, je nevyhnutné pre kontrolu nákladov na suroviny a pre zabezpečenie konzistentnej kvality pizze. Štádium prípravy musí byť rovnako štandardizované a kontrolované ako pečenie, aby bol konečný produkt vždy rovnaký, čo priamo podporuje trend štandardizácie a kvality.

Everlasting, FriulCo a Genus Dei: Logistika cesta a surovín

V kontexte trendov dlhej fermentácie, vysoko hydratovaného cesta a dopytu po organických produktoch sú riadené chladenie, fermentácia a spracovanie surovín kľúčové. Partneri ako FriulCo, Everlasting a Genus Dei zastupujú špičkové technológie v spracovaní, logistike a chladení cesta.

Zariadenia týchto partnerov zabezpečujú, že cesto a suroviny sú spracované a skladované v optimálnych, hygienických a riadených podmienkach. To minimalizuje potravinový odpad, predlžuje životnosť cesta (riadená fermentácia) a zvyšuje celkovú kvalitu produktu. Toto priamo podporuje nielen kvalitatívne, ale aj environmentálne kritériá a udržateľnosť prevádzky. 

Budúcnosť budujeme spoločne

Naše stretnutia s dlhoročnými partnermi na Host Milano 2025 potvrdili, že talianska výroba si udržuje globálne prvenstvo v inováciách v gastronomickom priemysle. Investujú do digitalizácie, energetickej účinnosti a riešení, ktoré priamo reagujú na finančné a prevádzkové výzvy našich klientov.

Pre nás bola Host Milano cennou príležitosťou posilniť dlhoročné partnerstvá. Tieto vzťahy nám umožňujú priniesť do vašich prevádzok najnovšie technológie s garantovanou servisnou a technickou podporou. Pre našich klientov to znamená, že nenakupujú iba zariadenie, ale získavajú strategické výhody, ktoré minimalizujú náklady a maximalizujú konzistentnosť kvality.

Už 30 rokov prinášame tieto technológie – od energeticky účinných pecí a flexibilných systémov, cez precízne mixéry, až po inteligentné náradie – priamo do vašej prevádzky. Naším cieľom je pomôcť Vám dosiahnuť maximálnu efektivitu a ziskovosť v rýchlo sa meniacom svete HORECA. Váš úspech je naša priorita!

 
 
Logo footer Pizzamarket.sk
Pizza Market
ALVEX, spol. s r.o.  -  divízia GASTRO

Štefánikova 35
SK-900 28  Ivanka pri Dunaji ( SC )
Slovensko

OBCHODNÉ PODMIENKY - PODNIKATEĽ

OBCHODNÉ PODMIENKY - SPOTREBITEĽ

OCHRANA OSOBNÝCH ÚDAJOV

COOKIES

Pizzamarket.sk na Instagrame Pizzamarket.sk na Instagrame Pizzamarket.sk na Facebooku Pizzamarket.sk na Facebooku Pizzamarket.sk na Pintereste Pizzamarket.sk na Pintereste Pizzamarket.sk na YouTube Pizzamarket.sk na YouTube


Obchod
+421 903 442 235
Servis: +421 903 404 047

 
 

Ikona na newsletter Newsletter

Ak chcete byť informovaný o akciách a novinkách, prihláste sa na odber noviniek.

   Prihlásiť sa  /  Odhlásiť sa

Copyright © 2019 ALVEX, spol.s r.o., All rights reserved | Štefánikova 35, SK-900 28 Ivanka pri Dunaji 

 
 
Vytvorené systémom ClickEshop.sk