BLOG
VÁŠ PIZZA SVET: OBJAVTE ROZMANITOSŤ CHUTÍ OD NEAPOLA PO AMERIKU
5. 5. 2025 | Blog
Pizza. Slovo, ktoré vyvoláva obrazy chrumkavého cesta, rozpusteného syra a voňavých ingrediencií. Ale vedeli ste, že existuje celý vesmír rôznych štýlov pizze, každý s vlastnou históriou, charakteristikami a nezameniteľnou chuťou?
PIZZA AKO OD TALIANSKEHO MAJSTRA: OBJAVTE TAJOMSTVÁ DOKONALÉHO CESTA
7. 2. 2025 | Blog
Existuje mnoho spôsobov, ako pripraviť cesto na pizzu - od klasických až po experimentálne. Výber závisí od vašich preferencií, času, ktorý máte k dispozícii, a samozrejme, od toho, aký druh pizze, s akou chuťou a textúrou chcete pripraviť.
NAJLEPŠÍ RECEPT NA POMODORO: PRÍPRAVA Z PARADAJOK SAN MARZANO
28. 11. 2024 | Blog
Asi neexistuje milovník pravej talianskej pizze, ktorý by nevedel, že jej základ tvorí pomodoro. Ale nie každý tuší, ako sa pripravuje. Najdôležitejšie je vybrať správny druh paradajok. Ak sa pýtate, ktoré odporúčame, odpoveď je jasná. San Marzano.
AKO VYBRAŤ TEN SPRÁVNY SYR NA PIZZU?
21. 10. 2024 | Blog
Nielen cesto, spôsob prípravy či pečenia robí z pizze jedinečnú pochúťku. Nemenej dôležité sú tiež suroviny, ktoré na ňu použijete. Základ tvorí paradajková zmes a v drvivej väčšine aj syr, spravidla mozzarella. Vedeli ste...
IDEÁLNA MÚKA NA PIZZU: ČO ZNAMENAJÚ KÓDY NA TALIANSKEJ MÚKE?
23. 8. 2024 | Blog
Nemusíte byť prvotriedny pizza majster, aby ste vedeli, že základom pravej talianskej pizze je cesto. Pizza cesto tvorí predovšetkým kvalitná múka, ktorú je samozrejme potrebné...
NÁSTROJE NA ČISTENIE PIZZA PECE
11. 7. 2019 | Blog
Pri používaní akéhokoľvek typu pizza pece je dôležité pravidelné čistenie, čím sa zaručí, že bude pec fungovať efektívne, a že jedlá pripravované vo vnútri nepreberú.
AKO VYBRAŤ PROFESIONÁLNU LOPATU NA PIZZU?
19. 8. 2019 | Blog
Rozmanitosť dostupných materiálov, rozmerov, rôzne možnosti v tvare hláv, systém zaháknutia a pevný alebo perforovaný typ povrchu umožňujú...