Logo pizza market

  • Prihlásenie
  • Registrácia

Mobil logo pizza market

Tradícia a skúsenosť

  • DOMOV
  • O NÁS
    • PORADENSTVO
    • PROJEKCIA
    • PREDAJ
    • FINANCOVANIE
    • MONTÁŽE
    • SERVIS
    • REVÍZIE A POSUDKY
    • ŠKOLENIA A KURZY
    • VÝROBA
  • REALIZÁCIE
    • Pizza Family
    • Pizza pec Šala
    • PUPI Štúrovo
    • Pizzeria Považany
    • Alfa1977 - CIAO
    • Europa Banská Bystrica
    • Pizza Della Zola
    • Pizza truck
    • 4 PIZZE
    • Italforni Budapešť
    • Pizzeria Neapol
    • Sympl
    • Penati Golf Resort
    • DA Andrea
    • Pizzeria PiSA
    • FABBRO Pizzeria
    • Pizzeria Crazy
    • Pizzéria u Bennára
    • Panzerotto
    • Villa Nova Bar
    • Pizza Carla
    • Food House
    • Doma na Babe
    • La Strega
    • Levice
    • Karlové Vary
    • Pizzeria Slniečko
    • Rafano
    • Reštaurácia ADUB
    • Pizzeria Lamia
    • Pizza Carla
    • Devín 2023
    • Mille Tranci
    • BISON Restaurant & Grill
    • Neapolka
    • Nitriansky Furmansky dvor
    • Pivarnička nad Rinkom
    • Pizzeria Della Piazza
    • Best Burger
    • Juzzepe Pizza
    • Dante's bar
    • Pellers restaurant
    • Charlie's pizza
    • Pohostinstvo Stein
    • Piváreň u Majerníkovcov
    • Trofeo
    • OC Retro
    • Nuvola Pizza
    • Bistro LUSK
    • Pivárenská Bašta Miki
    • Pizzeria San Marino
    • Bistro ZOOM
    • Banditos Pizza Napoletana
    • Reštaurácia a penzión Vendelín
    • Trenčín
    • Prievidza 17.7.2024
    • Pizzeria Cipolina
    • Pizzeria Župan
    • Výroba cestovín Giraltovce
    • Hotel Družba
    • Kaviareň Ventum
    • Casa Mia
    • Pellers
    • Büro Contemporary pizza
    • Pizzeria Nová Baňa
    • Paputcha Pizzabar
    • Masielko
    • Spišská Nová Ves
    • PLAZA BEACH RESORT
    • Pizzaexpress
  • BLOG
    • Nástroje na čistenie pizza pece
    • Ako si vybrať pizza lopatu?
    • Ako zvoliť palivové drevo do pizza pece?
    • Objavte tajomstvo dokonalej pizze vďaka receptu od profesionála
    • Typy múky
    • Ako vybrať ten správny syr na vašu pizzu?
    • Tajomstvo dokonalej pizze či cestovín - Paradajky San Marzano
    • Pizza ako od talianskeho majstra: objavte tajomstvá dokonalého cesta
    • VÁŠ PIZZA SVET: OBJAVTE ROZMANITOSŤ CHUTÍ OD NEAPOLA PO AMERIKU
    • Pizza ako z Neapola? Tajomstvom je fermentácia a zrenie cesta
    • Domáci set up na pečenie pizze
  • KONTAKT
  • ZÁKAZNÍCKA ZÓNA
    • ZMENA OSOBNÝCH ÚDAJOV
    • PREHĽAD OBJEDNÁVOK
    • OCHRANA OSOBNÝCH ÚDAJOV
    • COOKIES
    • VOP - Spotrebiteľ
    • VOP - Podnikateľ
  • IX
    • Constructions
    • Turbo drevo
    • Turbo plyn
    • Varna doska
    • Su&Giu
    • Ovládanie
    • Kapacita pece
    • Palivo
    • Povrchy
    • Technicke info
    • Uzáver komory
    • Videa
    • pdf
    • Povrchy Morello
    • riešenia Morello
    • typy dreva
Katalóg
0
  • PIZZA PECE
    • Pizza pece MARANA Forni
      • Statické pizza pece
      • Rotačné pizza pece
      • Dizajnové pece
    • Pizza pece MANNA Forni
    • Pizza pece IZZO Forni
    • Pizza pece ITALFORNI
      • Elektrické pizza pece
      • Plynové pizza pece
      • Dizajnové pizza pece
      • Tunelové pizza pece
    • Pizza pece ALFA Forni
      • Profesionálne pece ALFA Pro
      • Domáce pece ALFA Pizza
    • Pizza pece EFFEUNO Forni
    • Elektrické pizza pece
    • Plynové pizza pece
    • Pizza pece na drevo
    • Tunelové pizza pece
    • Pizza pece do domácnosti
  • STROJE NA CESTO
    • Miesiče cesta
    • Deličky a zaobľovače
    • Formovače pizze
    • Kysiarne na cesto
  • STROJE NA INGREDIENCIE
    • Krájače zeleniny
    • Strúhače syra
    • Nárezové stroje
    • Lisy na paradajky
  • CHLADIACE ZARIADENIA
    • Chladiace pizza pulty
    • Chladiace stoly
    • Saladety
    • Vitríny na ingrediencie
    • Chladiace skrine
  • STROJE NA CESTOVINY
    • Remeselné stroje na cestoviny
    • Priemyselné stroje na cestoviny
    • Sušiarne na cestoviny
    • Príslušenstvo na výrobu cestovín
  • PRÍSLUŠENSTVO DO PIZZERIE
    • Lopaty na pizzu
    • Lopaty na otáčanie pizze
    • Kefy na čistenie pizza pece
    • Lopaty a zhŕňače na popol
    • Stojany na drevo a oddeľovače ohniska
    • Valčeky na cesto
    • Špachtle a krájače cesta
    • Lyžice na pretlak
    • Olejničky
    • Držiaky plechov a pekáčov
    • Krájače na pizzu
    • Lopatky na pizzu
    • Podnosy
    • Taniere na pizzu
    • Pizza boxy a termotašky
    • Stojany a nástenné držiaky
    • Pekáče, plechy a sitá
    • Prepravky na cesto
    • Vozíky na plechy
    • Iné pomôcky
Doprava zadarmo DOPRAVA ZADARMO!
platí
pri objednávke príslušenstva nad 120€ 
osobný odber OSOBNÝ
ODBER
servis PROFESIONÁLNY
SERVIS

DOMÁCI SET UP NA PEČENIE PIZZE: VŠETKO ČO POTREBUJETE NA PERFEKTNÝ VÝSLEDOK

Milujete pizzu a snívate o tom, že aj tá vaša bude chutiť presne ako z obľúbenej pizzerie? Dobrá správa – s tým správnym vybavením a pár užitočnými tipmi môžete dosiahnuť perfektný výsledok aj v pohodlí vašej kuchyne! Zabudnite na rozmočené cesto a nedopečené okraje.

Fermentácia neapolskej pizze

Máte radi tú omamnú vôňu čerstvo upečenej pizze? Predstavte si, že by ste si takýto gurmánsky zážitok mohli dopriať kedykoľvek a priamo u vás doma! Pečenie pizze nemusí byť ani v domácich podmienkach o kompromisoch. V dnešnom článku vám prezradíme ako si vybaviť kuchyňu tak, aby ste po kvalitnú pizzu nemuseli chodiť do pizzerie. Pridáme tiež pár tipov vrátane originálneho receptu, ktoré z tejto talianskej pochúťky vyčarujú skutočné dielo. Pripravte sa na to, že vaša kuchyňa sa zmení na obľúbenú pizzeriu, kde ste šéfkuchárom vy!

Kľúč k chrumkavému cestu: Kvalitný pizza kameň alebo oceľová platňa

Toto je asi najdôležitejší kúsok výbavy, ak túžite po dokonale prepečenom a chrumkavom ceste. Pizza kameň (najčastejšie keramický alebo kordieritový) alebo pizza oceľ (ťažká oceľová platňa) akumulujú a rovnomerne rozvádzajú teplo, čím simulujú podmienky profesionálnej peci na pizzu.

  • Pizza kameň: Výborne absorbuje vlhkosť z cesta, čím prispieva k chrumkavosti. Pred pečením ho musíte poriadne predhriať v rúre (aspoň 30-60 minút).

  • Oceľová pizza platňa: Nahrieva sa rýchlejšie a dosahuje vyššie teploty ako kameň, čo vedie k ešte rýchlejšiemu a rovnomernejšiemu prepečeniu dna pizze. Je takmer nezničiteľná.

Tip pre vás: Vždy dajte kameň/oceľ do studenej rúry a až potom ju zapnite. Predídete tak prasklinám spôsobeným teplotným šokom.

Prečítajte si tiež naše články o tom, ako pripraviť dokonalé pizza cesto:

  • Ideálna múka na pizzu

  • Pizza ako z Neapola? Tajomstvom je fermentácia a zrenie cesta.

Fermentácia neapolskej pizze

Lopata na pizzu: Bezpečná a jednoduchá manipulácia

Už žiadne trápenie s prenášaním surovej pizze! Lopata na pizzu je nevyhnutná na bezpečné a elegantné prenesenie pripravenej pizze na rozpálený kameň či oceľovú platňu a rovnako aj na jej vytiahnutie z rúry.

  • Drevené lopaty: Sú tradičné, dobre držia múku a zabraňujú prilepeniu cesta. Pred použitím ich posypte múkou alebo krupicou.

  • Kovové lopaty: Sú tenšie, čo uľahčuje podberanie pizze. Často majú kratšiu rukoväť.

Tip pre vás: Pred prenesením pizze na lopatu ju vždy posypte dostatočným množstvom hrubej múky alebo semoliny, aby sa cesto neprilepilo.

Fermentácia neapolskej pizze

Špirálový miesič cesta: Kľúč k dokonalej konzistencii

Ak to s domácou pizzou myslíte vážne a radi by ste ju piekli pravidelne vo väčšom, špirálový miesič cesta môže byť pre vás obrovskou pomôckou.

Jeho unikátny špirálový hák a rotujúca misa zabezpečujú jemné, no intenzívne miesenie, ktoré dokonale rozvinie lepok v múke. Výsledkom je neuveriteľne hladké, elastické a homogénne cesto, ktoré sa ľahko spracováva a po upečení má vynikajúcu textúru s otvorenou štruktúrou.

Na rozdiel od bežných kuchynských robotov, ktoré môžu cesto prehrievať, špirálové miesiče udržujú optimálnu teplotu cesta, čo je kľúčové pre správne kysnutie.

Ideálne prostredie pre kysnutie a skladovanie? Prepravky na cesto!

Po namiesení potrebuje cesto na pizzu správne podmienky na kysnutie a dozrievanie. Optimálne prostredie pre cesto poskytujú prepravky na cesto.

Zvyčajne sú vyrobené z potravinárskeho plastu, sú stohovateľné a majú tesne priliehajúce veká. To zaisťuje, že cesto zostáva chránené pred vysychaním a zároveň si udržuje konštantnú teplotu, čo je nevyhnutné pre rovnomerné a kontrolované kysnutie. Používanie prepraviek tiež šetrí miesto v chladničke, ak cesto pripravujete vopred a nechávate ho pomaly kysnúť cez noc (tzv. studená fermentácia), čo výrazne zlepšuje chuť a arómu pizze.

Prepravky na cesto sú praktickým a hygienickým riešením pre skladovanie a efektívne hospodárenie s priestorom.

Fermentácia neapolskej pizze

Domáca pizza pec s výkonom ako profesionálna

Pre dokonalú pizzu potrebujete čo najvyššiu teplotu. Pizza pec pracuje s teplotou nad 350 °C, čo zaručí typické „leopardie“ okraje. Pravdou je, že klasické rúry takúto teplotu nedosahujú a preto, ak túžite po skutočne dokonale upečenej pizze, rozhodne investujte do kvalitnej pece na pizzu. Domáca pizza pec môže mať výkon ako profesionálna, vyjde vás ale oveľa menej. A výsledok stojí za to!

Fermentácia neapolskej pizze

Profi krájač na pizzu: dokonale čisté rezy

Zabudnite na nekvalitné krájače, ktoré len trhajú cesto. Ostrý krájač na pizzu s kolieskom vám zabezpečí čisté a rovné rezy. Druhou možnosťou sú nožnice na pizzu, ktoré sú rovnako skvelou alternatívou.

Misky a dózy na prípravu a skladovanie

Pohodlná príprava si vyžaduje dostatok priestoru a praktické nádoby. Pripravte si misky na suroviny, strúhanie syra a dózy na skladovanie zvyškov cesta či omáčky.

Čerstvé a kvalitné suroviny sú tajomstvom pravej pizze

Na záver to najdôležitejšie – uvedomte si, že aj s tým najlepším vybavením to jednoducho nebude „ono“ bez kvalitných surovín.

  • Múka: Na pizzu je ideálna talianska múka typu "00", ktorá má ideálny obsah bielkovín pre elastické a ľahko spracovateľné cesto.

  • Paradajková omáčka: Použite kvalitné drvené paradajky - napríklad San Marzano, ktoré stačí len jemne dochutiť.

  • Syr: Mozzarella fior di latte alebo čerstvá mozzarella je ideálna pre autentickú neapolskú pizzu.

  • Toppingy: Experimentujte s čerstvými bylinkami, kvalitnou salámou, čerstvou zeleninou... Fantázii sa medze nekladú!

Tip pre vás: Ako pripraviť skutočnú pochúťku? Inšpirujte sa článkom „Objavte tajomstvo dokonalej pizze vďaka receptu od profesionála.“

Fermentácia neapolskej pizze

S týmto vybavením a trochou praxe sa bez akýchkoľvek obáv môžete pustiť do výroby pravej pizze ako od Taliana. Verte, že prekoná nielen vaše očakávania, ale aj očakávania vašich hostí.

Dobrú chuť!

Odporúčané produkty:

základný set na pizzuZákladný set príslušenstva na prípravu pizze

Pizzamarket
PizzaMarket
ALVEX, spol. s r.o.  -  divízia GASTRO

Štefánikova 35
SK-900 28  Ivanka pri Dunaji ( SC )
Slovenská Republika

OBCHODNÉ PODMIENKY - PODNIKATEĽ

OBCHODNÉ PODMIENKY - SPOTREBITEĽ

OCHRANA OSOBNÝCH ÚDAJOV

COOKIES

Instagram PIZZA MARKET Instagram PIZZA MARKET Facebook PIZZA MARKET Facebook PIZZA MARKET Pinterest PIZZA MARKET Pinterest PIZZA MARKET YouTube PIZZA MARKET YouTube PIZZA MARKET


Obchod
+421 903 442 235
Servis: +421 903 404 047

Newsletter

Ak chcete byť informovaný o akciách a novinkách, prihláste sa na odber noviniek.

   Prihlásiť sa  /  Odhlásiť sa

Copyright © 2019 ALVEX, spol.s r.o., All rights reserved | Štefánikova 35, SK-900 28 Ivanka pri Dunaji 

Vytvorené systémom ClickEshop.sk