AKO SI VYBRAŤ (najlepšiu - tú správnu)
PROFESIONÁLNU PIZZA LOPATU
Rozmanitosť dostupných materiálov, rozmerov, rôznych alternatív v tvare hláv, systémov zaháknutia a pevného alebo perforovaného typu povrchu umožňujú každému zákazníkovi zvoliť si tú najlepšiu pizza lopatu na mieru svojím potrebám.
Dávanie do alebo vyberanie z pizza pece ?
Lopata na pizzu je určená na naloženie pizze z pracovnej dosky chladeného pizza pultu a zasunutie do pizza pece. Naše pizza lopaty sú dostupné v rôznych veľkostiach a tvaroch, aby mohli prenášať všetky druhy pizze. Taktiež by mali mať vhodnú dĺžku pre konkrétne pracovné priestory: Ak je lopata príliš dlhá, tak je nemotorná, zatiaľ čo ak je príliš krátka, je ťažké s ňou správne a efektívne nakladať pec.
Malé lopaty na otáčanie pizze sú obratné a výborné na manipuláciu:
Používajú sa na otáčanie a kontrolu pečenia pizze vo vnútri pizza pece.
Pri kontrole jej pečenia sa pomocou malej lopaty zdvihne dno pizze tak,
aby ju bolo možné poriadne skontrolovať a prípadne hneď vybrať z pece.
Rozmery hláu lopát na pizzu vyrábané firmou Gi.Metal a Zio pepe
zaručujú tu správnu opornú plochu na manipuláciu.
2. MATERIÁLY:
Drevo, Nerez alebo Hliník?
Aké sú výhody a nevýhody týchto troch rôznych materiálov, z ktorých sa vyrábajú pizza lopaty ? Pozrime sa na ne podrobne:
Drevo je materiál spojený s tradíciou, ľahko spracovateľný aj ručnými technológiami. Jeho nevýhody súvisia s kratšou životnosťou a problémami spojenými so zachovaním hygieny. Drevo ktoré je používané na lopaty od výrobcu Gi.Metal je vysušené bukové drevo spracované bez lepidla a so špeciálnymi prírodnými netoxickými úpravami certifikovanými pre potravinárstvo.
Na rozdiel od dreva majú dlhšiu životnosť, väčšiu hladkosť a sú robustnejšie: Dobre odolávajú nárazom, ku ktorým dochádza medzi pracovnou doskou pizza pultu a pecou. Oproti tomu majú vyššiu špecifickú hmotnosť v porovnaní s hliníkom. Nehrdzavejúca oceľ použitá na výrobu naších pizza lopát je striktne nerezová, európskeho pôvodu, s nízkym obsahom niklu, v súlade s alergiami.
Sú ľahké a znižujú trenie medzi cestom a lopatou,
čo robí nakladanie a vykladanie pizze jednoduchším a prirodzeným pohybom. Pevnosť a trvanlivosť sú zabezpečené samotnou štruktúrou pizza lopaty. Hmotnosť sa ďalej znižuje vďaka dizajnu a vytvoreniu perforácie na povrchu lopaty. Zliatiny hliníka podliehajú špeciálnym úpravám, aby sa zvýšila odolnosť a hygiena.
TVRDÉ & NEUTRÁLNE ELOXOVANIE
(Gold, Azzurra, Napolitana, Gluten Free, Alice a Aurora)
Sú niektoré z procedúr prijatých firmou Gi.Metal, vďaka ktorým je povrch dokonca esteticky príjemný a chránený pred oxidáciou.
Skutočné nevýhody nie sú identifikovateľné.
3. PERFOROVANÁ ALEBO HLADKÁ ?
Naši zákazníci sa delia na dve skupiny. Na tých, ktorí uprednostňujú verziu bez otvorov (hladká), pretože hľadajú maximálnu stabilitu a väčšiu pevnosť a na tých, ktorí prešli na perforovanú verziu a vedia oceniť extrémnu ľahkosť a flexibilitu nástroja s ktorým pri manipulácii využijú aj výhodu prepadania prebytočnej múky.
Gi.Metal je v skutočnosti prvá spoločnosť, ktorá navrhla a vyrobila perforovanú pizza lopatu. Tieto lopaty na pizzu vám umožnia uvoľniť viac prebytočnej múky, ktorá sa lepí na spodok cesta ešte pred vložením do pizza pece. Počas prípravy pizze sa nadbytočná múka na pizza pulte nalepí na spodok pizze a potom sa prenesie do pizza pece kde sa pripaľuje, čo spôsobuje ďalšie problémy.
Perforované pizza lopaty vám umožňujú odstrániť alebo aspoň výrazne znížiť tieto nevýhody: dym, zvyšky, horkú chuť pizze …
VÝHODY PERFOROVANÝCH
PIZZA LOPÁT
- Maximálna hladkosť: menej povrchu znamená menšie trenie.
- Otvory sú na koncoch rezu hladké a zaoblené, takže aj to najprilnavejšie cesto skĺzne hladko.
- Taktiež vďaka perforácii môžete používať menej múky na prípravu pizza cesta.
- Ľahkosť: perforovaná hlava lopaty (plech) má menej materiálu a preto je aj ľahšia.
- Menej dymu: menej pripálenej múky znamená menej dymu v miestnosti.
- Už žiadna trpká a horká chuť pizze: múka horiaca pod pizzou vytvára čierne pripáleniny a to vytvára horkú chuť.
- Menej čistenia: menej pripálenín v pizza peci znamená aj menej čistenia žiaruvzdornej podlahy.
4. TVAR:
OBDĹŽNIKOVÁ ALEBO OKRÚHLA
Lopaty na pizzu od Gi.Metal sú navrhnuté tak aby bezpečne a presne uchopili pizzu a tým umožnili jej jednoduché a bezpečné nakladanie.
Obdĺžniková lopata na pizzu je bezpečná a klasická voľba; Ponúka väčší povrch hlavy, ktorý je v kontakte s pizzou. Správne frézovanie na prednej strane zabezpečuje lepšie podobratie pizze.
Okrúhla lopata na pizzu má predĺžený uchopovací bod oproti obdĺžnikovej. Pravidelným frézovaním na oblúku krivky umožňuje pizza majstrovi podobrať pizzu aj zo strany, a teda nielen z prednej strany. Okrem toho má okrúhla pizza lopata skosené rohy vďaka čomu viete umiestniť pizzu bližšie k okrajom vnútra pizza pece, čím sa zabezpečuje lepšia manipulácia a zvýšenie účinnosti pece.

5. ROZMERY:
Veľkosť hlavy lopaty na pizzu by ste si mali zvoliť podľa veľkosti pizze, ktorú chcete vyrábať. Štandardná veľkosť pizze sa pohybuje od 33 do 36 cm v priemere. Maxi / rodinná veľkosť pizze dosahuje až 45-50 cm.
Ak sa veľkosť predlžuje a tvar sa stáva obdĺžnikovým, hovoríme o “pizze Metro", tiež nazývanej “Rome style". Tento typ pizze vyžaduje veľké obdĺžnikové lopaty na pizzu.
Veľkosť rukoväte sa volí na základe hĺbky pece, s ktorou pracujete. Rukoväť musí byť dostatočne dlhá, aby sa zabránilo popáleniu. Pre tunelové pizza pece a malé barové pece sa odporúča rukoväť kratšia ako 30 cm. Rukoväť 60 cm dlhá sa odporúča pre profesionálne elektrické pizza pece, pričom dĺžky od 120 do 200 cm sú vhodné najmä pre veľkoplošné tradičné kopulové pece.
6. CENY:
Naše pizza lopaty sa pohybujú vo veľmi odlišných cenových hladinách, tak aby vyhovovali potrebám rôznych užívateľov.
Kritériá, ktoré určujú trhovú cenu sú založené podľa typu pizza majstra, pre ktorého je lopata určená (či už odborníka alebo len pizza nadšenca),
taktiež na frekvencii používania a počtu pripravených pízz a na kvalite použitých materiálov a procesoch, ktorým materiály podliehajú.
Follow: @pizzamarket.sk
#Verte Kvalite, vidíme sa !