Logo pizza market

  • Prihlásenie
  • Registrácia

Mobil logo pizza market

Tradícia a skúsenosť

  • DOMOV
  • O NÁS
    • PORADENSTVO
    • PROJEKCIA
    • PREDAJ
    • FINANCOVANIE
    • MONTÁŽE
    • SERVIS
    • REVÍZIE A POSUDKY
    • ŠKOLENIA A KURZY
    • VÝROBA
  • REALIZÁCIE
    • Pizza Family
    • Pizza pec Šala
    • PUPI Štúrovo
    • Pizzeria Považany
    • Alfa1977 - CIAO
    • Europa Banská Bystrica
    • Pizza Della Zola
    • Pizza truck
    • 4 PIZZE
    • Italforni Budapešť
    • Pizzeria Neapol
    • Sympl
    • Penati Golf Resort
    • DA Andrea
    • Pizzeria PiSA
    • FABBRO Pizzeria
    • Pizzeria Crazy
    • Pizzéria u Bennára
    • Panzerotto
    • Villa Nova Bar
    • Pizza Carla
    • Food House
    • Doma na Babe
    • La Strega
    • Levice
    • Karlové Vary
    • Pizzeria Slniečko
    • Rafano
    • Reštaurácia ADUB
    • Pizzeria Lamia
    • Pizza Carla
    • Devín 2023
    • Mille Tranci
    • BISON Restaurant & Grill
    • Neapolka
    • Nitriansky Furmansky dvor
    • Pivarnička nad Rinkom
    • Pizzeria Della Piazza
    • Best Burger
    • Juzzepe Pizza
    • Dante's bar
    • Pellers restaurant
    • Charlie's pizza
    • Pohostinstvo Stein
    • Piváreň u Majerníkovcov
    • Trofeo
    • OC Retro
    • Nuvola Pizza
    • Bistro LUSK
    • Pivárenská Bašta Miki
    • Pizzeria San Marino
    • Bistro ZOOM
    • Banditos Pizza Napoletana
    • Reštaurácia a penzión Vendelín
    • Trenčín
    • Prievidza 17.7.2024
    • Pizzeria Cipolina
    • Pizzeria Župan
    • Výroba cestovín Giraltovce
    • Hotel Družba
    • Kaviareň Ventum
    • Casa Mia
    • Pellers
    • Büro Contemporary pizza
    • Pizzeria Nová Baňa
  • BLOG
    • Nástroje na čistenie pizza pece
    • Ako si vybrať pizza lopatu?
    • Ako zvoliť palivové drevo do pizza pece?
    • Objavte tajomstvo dokonalej pizze vďaka receptu od profesionála
    • Typy múky
    • Ako vybrať ten správny syr na vašu pizzu?
    • Tajomstvo dokonalej pizze či cestovín - Paradajky San Marzano
    • Pizza ako od talianskeho majstra: objavte tajomstvá dokonalého cesta
    • VÁŠ PIZZA SVET: OBJAVTE ROZMANITOSŤ CHUTÍ OD NEAPOLA PO AMERIKU
    • Pizza ako z Neapola? Tajomstvom je fermentácia a zrenie cesta
  • KONTAKT
  • ZÁKAZNÍCKA ZÓNA
    • ZMENA OSOBNÝCH ÚDAJOV
    • PREHĽAD OBJEDNÁVOK
    • OCHRANA OSOBNÝCH ÚDAJOV
    • COOKIES
    • VOP - Spotrebiteľ
    • VOP - Podnikateľ
  • IX
    • Constructions
    • Turbo drevo
    • Turbo plyn
    • Varna doska
    • Su&Giu
    • Ovládanie
    • Kapacita pece
    • Palivo
    • Povrchy
    • Technicke info
    • Uzáver komory
    • Videa
    • pdf
    • Povrchy Morello
    • riešenia Morello
    • typy dreva
Katalóg
0
  • PIZZA PECE
    • Pizza pece MARANA Forni
      • Statické pizza pece
      • Rotačné pizza pece
      • Dizajnové pece
    • Pizza pece MANNA Forni
    • Pizza pece IZZO Forni
    • Pizza pece ITALFORNI
      • Elektrické pizza pece
      • Plynové pizza pece
      • Dizajnové pizza pece
      • Tunelové pizza pece
    • Pizza pece ALFA Forni
      • Profesionálne pece ALFA Pro
      • Domáce pece ALFA Pizza
    • Pizza pece EFFEUNO Forni
    • Elektrické pizza pece
    • Plynové pizza pece
    • Pizza pece na drevo
    • Tunelové pizza pece
    • Pizza pece do domácnosti
  • STROJE NA CESTO
    • Miesiče cesta
    • Deličky a zaobľovače
    • Formovače pizze
    • Kysiarne na cesto
  • STROJE NA INGREDIENCIE
    • Krájače zeleniny
    • Strúhače syra
    • Nárezové stroje
    • Lisy na paradajky
  • CHLADIACE ZARIADENIA
    • Chladiace pizza pulty
    • Chladiace stoly
    • Saladety
    • Vitríny na ingrediencie
    • Chladiace skrine
  • STROJE NA CESTOVINY
    • Remeselné stroje na cestoviny
    • Priemyselné stroje na cestoviny
    • Sušiarne na cestoviny
    • Príslušenstvo na výrobu cestovín
  • PRÍSLUŠENSTVO DO PIZZERIE
    • Lopaty na pizzu
    • Lopaty na otáčanie pizze
    • Kefy na čistenie pizza pece
    • Lopaty a zhŕňače na popol
    • Stojany na drevo a oddeľovače ohniska
    • Valčeky na cesto
    • Špachtle a krájače cesta
    • Lyžice na pretlak
    • Olejničky
    • Držiaky plechov a pekáčov
    • Krájače na pizzu
    • Lopatky na pizzu
    • Podnosy
    • Taniere na pizzu
    • Pizza boxy a termotašky
    • Stojany a nástenné držiaky
    • Pekáče, plechy a sitá
    • Prepravky na cesto
    • Vozíky na plechy
    • Iné pomôcky
Doprava zadarmo DOPRAVA ZADARMO!
platí
pri objednávke príslušenstva nad 120€ 
osobný odber OSOBNÝ
ODBER
servis PROFESIONÁLNY
SERVIS

NAJLEPŠÍ RECEPT NA POMODORO: PRÍPRAVA Z PARADAJOK SAN MARZANO

Asi neexistuje milovník pravej talianskej pizze, ktorý by nevedel, že jej základ tvorí pomodoro. Ale nie každý tuší, ako sa pripravuje. Najdôležitejšie je vybrať správny druh paradajok. Ak sa pýtate, ktoré odporúčame, odpoveď je jasná. San Marzano.

Kráľovná talianskych omáčok - to je prezývka, ktorá dokonale vystihuje paradajky San Marzano. Pochádzajú z úrodných polí v okolí sopky Vezuv, kde sopečná pôda dodáva týmto plodom nezameniteľnú chuť.

Chcete vedieť, prečo sú práve San Marzano považované za základ každej dokonalej talianskej omáčky a prečo sú ideálne aj na pizzu? Čítajte ďalej.

Paradajky san marzano

Paradajky spod sopky Vezuv

Názov San Marzano je odvodený od mesta San Marzano sul Sarno, ktoré sa nachádza v provincii Salerno v Kampánii. Práve v tejto oblasti sa tieto paradajky tradične pestovali a získali si svetovú povesť.

San Marzano sú neodmysliteľnou súčasťou talianskej kuchyne, predovšetkým tej neapolskej. Ich pôvod sa spája s úrodnými pôdami okolo sopky Vezuv. Prečo práve Vezuv? Sopečná pôda je bohatá na minerály, ktoré dodávajú týmto paradajkám jedinečnú chuť a arómu. Podľa niektorých zdrojov sa táto odroda pestovala už v 18. storočí.

Paradajky San Marzano sú tak viac než len obyčajné paradajky. Sú výsledkom stáročia trvajúceho pestovania v špecifických podmienkach a predstavujú symbol talianskej kuchyne.

 

Čím sú San Marzano také špeciálne?

San Marzano paradajky majú podlhovastý tvar, sú hladké a spoznáte ich tiež podľa intenzívnej červenej farby. Vyznačujú sa sladkou a výraznou chuťou, nízkym obsahom semienok a vysokým obsahom dužiny. Vďaka svojej sladkosti a aromatickej vôni sú základom mnohých talianskych jedál – sú ideálne na výrobu domácich omáčok, pretlakov, na sušenie, konzervovanie a samozrejme aj na priamu konzumáciu.

Sú známe svojou vysokou kvalitou a konzistenciou, vďaka čomu sa s nimi ľahko pracuje.

Aby ste mali istotu, že kupujete pravé paradajky San Marzano, hľadajte na obale označenie DOP (Denominazione di Origine Protetta), ktoré garantuje ich pôvod a vysokú kvalitu. Ak budete kupovať San Marzano v konzerve, okrem pôvodu sa zamerajte aj na to, aby v nej okrem paradajok či štipky soli nebolo nič iné.

Paradajky san marzano

Tip pre vás: Na otváranie konzerv odporúčame použiť stolový otvárač na konzervy. Vďaka jeho pevnému uchyteniu výrazne znižujete riziko, že sa porežete alebo oblejete.

 

Súčasť talianskeho národného jedla

Je všeobecne známe, že jedným z národných talianskych jedál je pizza. Vedeli ste však, že konkrétne je ním pizza Margherita? Jej neodmysliteľnou súčasťou je pomodoro a práve paradajky San Marzano sú skvelým základom na jeho výrobu. Vďaka svojej sladkej a výraznej chuti dodajú vašej pizzi tú pravú taliansku autentickosť.

Paradajky San Marzano sú nielen chutné, ale aj výživné. Ich pravidelná konzumácia môže prispieť k zlepšeniu vášho celkového zdravia. Charakteristickú červenú farbu dodáva paradajkám lykopén. Tento karotenoid je silným antioxidantom, ktorý priaznivo pôsobí na znižovanie rizika vzniku niektorých druhov rakoviny, srdcových chorôb a iných zdravotných problémov. San Marzano obsahujú aj vitamíny C a K, vlákninu či draslík, ktorý prispieva k regulácii krvného tlaku.

Výhodou tiež je, že sú štandardne spracovávané tradičnými metódami a tak si zachovávajú väčšinu živín.

 

Pripravte si vlastné pomodoro

Vedeli ste, že najlepšie pomodoro si pripravíte za pár desiatok sekúnd úplne jednoduchým spôsobom? Nie, paradajky skutočne netreba variť. Tak ako na to?

Vylejte celý obsah konzervy s paradajkami San Marzano do väčšej nádoby. Poriadne si umyte ruky a roztláčaním paradajok pripravíte pravé pomodoro. V žiadnom prípade nepoužívajte ponorný mixér. Zmes bude príliš riedka, zmení farbu aj chuť. Nakoľko paradajky v konzerve už obsahujú trochu soli, dochucovať pomodoro nie je potrebné. Ak sa vám predsa len zdá, že tam soľ chýba, kľudne ju pridajte. Odporúčame však veľmi striedmo, max. 8-10 g na 1kg paradajok.

Tak čo, idete na to?


Paradajky san marzano

 
 
 
 
Pizzamarket
PizzaMarket
ALVEX, spol. s r.o.  -  divízia GASTRO

Štefánikova 35
SK-900 28  Ivanka pri Dunaji ( SC )
Slovenská Republika

OBCHODNÉ PODMIENKY - PODNIKATEĽ

OBCHODNÉ PODMIENKY - SPOTREBITEĽ

OCHRANA OSOBNÝCH ÚDAJOV

COOKIES

Instagram PIZZA MARKET Instagram PIZZA MARKET Facebook PIZZA MARKET Facebook PIZZA MARKET Pinterest PIZZA MARKET Pinterest PIZZA MARKET YouTube PIZZA MARKET YouTube PIZZA MARKET


Obchod
+421 903 442 235
Servis: +421 903 404 047

Newsletter

Ak chcete byť informovaný o akciách a novinkách, prihláste sa na odber noviniek.

   Prihlásiť sa  /  Odhlásiť sa

Copyright © 2019 ALVEX, spol.s r.o., All rights reserved | Štefánikova 35, SK-900 28 Ivanka pri Dunaji 

Vytvorené systémom ClickEshop.sk