Veľká rotačná pizza pec GEA - MARANA FORNI
Dizajnovo-inovatívna rotačná pizza pec od MARANA® FORNI, ktorá vznikla na uspokojenie požiadaviek špeciálneho klienta, ktorý hľadal pec v tvare pripomínajúcom cibuľu. Zosobnenie tejto výzvy vyvrcholilo do návrhu pece GEA. Tento model klasickej pece, zabezpečuje vysokú produkčnú kapacitu a zároveň sa môže pochváliť svojim dizajnom ( po ktorom je od klientov stále veľký dopyt ), kvalitným materiálom a špičkovými technológiami.
Pec je určená ako solitér do voľného priestoru, dostupná s ramenom alebo bez ramena, s umiestnením na podstavec. Našli sa aj zákaznici, ktorí si ju zavesili na strop, čo sa ukázalo ako zaujímavý a efektný spôsob inštalácie. Nech je na zemi, alebo visí zo stropu, je isté, že vždy upúta pozornosť, aj vďaka jej priemyselnému dizajnu.
Konštrukcia:
- kupola a varná plocha vyrobená zo žiaruvzdorného materiálu s vysokou hustotou a odolnosťou, navrhnutého a vyrábaného spločnosťou MARANA® FORNI
- varná časť vyrobená z vysoko kvalitného netoxického cementu odolného teplote do 1250°C
- rotácia varnej plochy zabezpečí rovnomerné pečenie pizze
- varná plocha s mikroperforáciou, ktorá napomáha k lepšiemu, voňavejšiemu pečeniu bez pripálenia
- oceľové dvierka na uzavretie peci keď sa nepoužíva
- zásobník na popol / prívod vzduchu umožňuje reguláciu prívodu vzduchu a rozmiestnenie uhlíkov pod varnou plochou
- široké dvierka na pečenie pizze oddelené od dvierok na prikladanie dreva
- elektromechanický ovládací panel s nastaviteľnou teplotou a dobou pečenia
- pripojenie na komín pomocou oceľovej dymovej výustky
- európske a medzinárodné certifikáty (viď. nižšie)
Funkcia SU & GIU (na požiadanie):
Patent SU&GIU® zabezpečuje pečenie pizze vždy pri optimálnej teplote a súčasne umožňuje zahrievanie varnej plochy pece. Ako? Ako všetci vieme, v peci na pizzu sú rozdielne teploty medzi stranou s ohňom a opačnou stranou, taktiež medzi varnou plochou a stropom kupoly (dokonca až 300°C). Práve tento rozdiel teploty medzi varnou plochou a kupolou využíva funkcia SU&GIU® pohybom varnej plochy. Zdvíhanie varnej plochy je zabezpečené hydraulickým systémom, ktorý sa jednoducho ovláda páčkou na ovládacom paneli. Tento systém bol navrhnutý a patentovaný spoločnosťou MARANA® FORNI a je k dispozícii na všetkých modeloch rotačných pizza piec.
Rozmery:
A/A1 - šírka pece
E - výška pece
B/B1 - hĺbka pece
F - výška po dvierka
C - predná šírka
G - šírka dvierok pece
D - výška hornej trubici
H/h - priemer komínu
Model | H | h | A | A1 | B | B1 | C | D | E | F | G | K - Kapacita na pizzu | Hmotnosť |
GEA s ramenom | Ø 40 | Ø 20 | 230 | - | 274 | - | 146 | 95 | 280 | 120 +/- | 59 | viď. nižšie | 3200 kg |
GEA bez ramena | Ø 40 | Ø 20 | - | 220 | - | 220 | 146 | *** | - | - | 59 | viď. nižšie | 2600 kg |
Rozmery sú uvedené v CM s odchýlkou +/- 2 cm. *** - rozmery na požiadanie.
Technické informácie:
Napájanie | 220 - 230 V / 50 - 60 Hz |
Príkon rotačných motorov / SU & GIU | 0,13 kW / 0,46 kW |
Požadovaný tlak plynu | natural - 20 Mbar / LPG - 37 Mbar |
Prípojka plynu | Ø ½" |
Príkon plynu | 34,89 kW |
Množstvo vzduchu na spaľovanie na kW | drevo = 4 m³ / plyn = 2 m³ |
Hodinová spotreba:
drevo | plyn - natural | plyn - LPG | kW | |
Zahrievanie | 9,1 kg | 3,55 m³ | 2,5 kg | 34 |
Pečenie | 5,3 kg | 2,1 m³ | 1,5 kg | 19,6 |
Kapacita na pizzu (Ø, cm):