Farby, Povrchy a Dizajn
Filozofia spoločnosti Marana Forni chápe pece ako celok, nie iba v rovine jedinečnosti a inovatívnych technológií, ale tiež sa sústreďuje aj na ich vonkajšiu stavbu. Konečná úprava – zvyčajne vnímaná len ako sekundárny doplnok malého významu – sa teraz stáva základným článkom: ideálny spoločník pre technické doladenie pece.
Klasické kupolové pece od Marana Forni®
Tieto pece môžu byť dodané s povrchovou úpravou v takýchto metalických farebných odtieňoch, alebo bez - len so základnou povrchovou úpravou tzv. "grezza", na ktorú si zákaznik môže vytvoriť svojú vlastnu finálnu úpravu. Napr. mozajkovú úpravu s keramických častí, podľa vlastnej fantázie ( alebo to môžu vyrobiť podľa predlohy aj priamo v Marana Forni - ako napr. chceli zákaznici aj v týchto ukážkach )
CUPOLA
Pec Cupolaje dostupná vo verziach ∅ 85 - 95 - 110 - 130 - 150 cm ( velkosť základne )
PAINT ME
Prispôsobte si svoju pec farbou podľa vlastného výberu.
Vyberte si z viac, ako 2000 fariebných odtieňov RAL.
Faša pec môže byť jedinečná -personalizovaná podľa vašich požiadaviek.
dostupné pre všetky verzie ∅ 85 - 95 - 110 - 130 - 150 cm
Pizza pece Neapolského typu od Marana Forni®:
NAPULÉ / FISSO 120
Tento typ pece je výsledkom intenzívnej spolupráce a rozvojového programu Marana Forni na vývoji tejto pece v spolupráci s majstrami - pizza-kuchármi z Neapola.
Pôsobivá tímová práca, v ktorej sú zlúčenéj skúsenosti Neapolských pizza-kuchárov a technologická zručnosť (šikovnosť) remeselníkov (majstrov) z Marana Forni, vytvorila toto jedinečné zariadenie - pec, ktorú certifikátom potvrdila a schválila aj Associazione Verace Pizza Napoletana
( Asociacia Pravej Neapolskej Pizze ) a to pre oba typy pece - drevom aj plynom vykoruvané pece, zostavené s kameňa z pravej Vesuvskej lávy. Tento kameň je nevyhnutnou súčasťou exkluzívnej zmesi materiálov používaných v peciach Marana Forni a určite nesmie chýbať ani pre konštrukciu pece Neapolského typu.
Táto statická pizza pec je zostrojená tradičnou technikou, z kvalitných materiálov v kombinácií s technologickými inováciami a vášňou jedinečnou pre Marana Forni. Použitá je tu špeciálna mikro-perforovaná konštrukcia povrchu varnej dosky, čo umožňuje lepšie odvádzať vlhkosť z pizze a je tu podstatne lepší rozvod tepla. Pizze sú voňavejšie, nelepia sa, netreba toľko múky a sú bez pripálenia.
Pec Napulé/ Fisso 120je dostupná vo verzii ∅ 120 cm
Fisso 120
Pozn.Pec Fisso 120je identická s pecou Napulé.Nemá však nad otvorom do komory logo od Asociacie Pravej Neapolskej Pizze - ako ho má pec Napulé. Okrem loga sa inak jedna o úplne rovnakú pec. Ak chcete robiť pizzu Neapolského typu, tak si treba uvedomiť, že nepostačuje mať iba logo na peci a tvrdiť, že robím pizzu Neapolského typu. Na výrobu pizze Neapolského typu je potrebné mať nielen certifikovanú pec, ale certifikát musí mať aj pizza-kuchár, čo znamená, že ovláda receptúry a postupy pre výrobu tejto pizze.
Pec Fisso 120 - pozri obrázok hore - obrazok s farebnými úpravami pecí.
Attilio Albachiara a Nino Pannella si zaslúžia osobitné poďakovanie za reprezentáciu a víťazstvo v Parme 2015 a
v Las Vegas 2016, kde svojim skvelým vystúpením výrazne spropagovali neapolskú pizzu a taktiež poskytli neoceniteľnú pomoc pre rozvoj tohto fantastického projektu s Marana Forni
Spoločnosť Marana forni je oprávnená vyrábať pizza pece Neapolského typu.