Doprava zadarmo DOPRAVA ZADARMO!
platí
pri objednávke príslušenstva nad 120€ 
osobný odber OSOBNÝ
ODBER
servis PROFESIONÁLNY
SERVIS

Marana Forni - rotačné pizza pece

Rotačné pizza pece Marana Forni

Tak, ako do domu, tak aj investicia do takejto klasickej pece je často navždy - min. na desaťročia. Úspory sú vysoké.
O výhodnosti takejto investície niet žiadnych pochýb.
Preto je dôležité venovať čas aj pri výbere typu, kapacite, prípadne výbave pece.
Niektoré doplnky nie je možné už po zhotovení pece domontovať. Na niektoré je možné urobiť prípravu a doplnok sa doinštaluje neskôr.
Môžete ušetriť na mnohých veciach, ale srdce vašej práce je neoceniteľné.

 


Základné info

Marana Forni® vyrába pizza pece buď ako rotačné, alebo ako statické. Vyrába až 96 rotačných modelov pecí na pizzu. Rotačné pece sú najžiadanejšie a tvoria  dominantnú časť produkcie firmy. Statické modely sú len modely Fisso a Fisso vo verzii Napulé.

Konštrukčné možnosti

Rotačné pece môžu byť postavené na konštrukčom type Tuttotondo®, alebo Rotoforno®. Pri konštrukcii Tuttotondo® je ešte dôležitý fakt, či bude pec voľne stojaca, alebo bude zabudovatelná do steny a podľa toho sa táto konštrukcia ešte delí na verziu "T", alebo "Q".
Vo všetkych pizza peciach sú použité rovnaké materiály a rovnaké technológie. Rozdiely medzi pecami spočívajú teda len v ich konštrukcii, ktorá sa určí v závislosti na ich finálnom dizajne, umiestnení, či použitom druhu paliva. Firma Marana Forni®  používa pre rotačné pece aj ich patentovaný  zdvih tejto základnej dosky (Su & Giu®)čo je vynikajúci doplnok pre zvíšenie konfortu pečenia.


 

konštrukcia TUTTOTONDO "T"
Marana Forni

Konštrukčný základ pre voľne stojace a dizajnové pece

konštrukcia  TUTTOTONDO "Q"
Marana Forni

Konštrukčný základ pre pece určené na zabudovanie do steny

konštrukcia  ROTOFORNO
Marana Forni

Konštrukčný základ pre pece na pelety


Rotačné pece v tradičnom kupolovom prevedení : ( volne stojace )

CUPOLA

Marana Forni - Cupola Mosaico, pizza pec cupola

 

pizza pec Marana Forni - Cupola 

pizza pec Marana Forni - Cupola

 Pec Cupola je dostupná vo verziach ∅ 85 - 95 - 110 - 130 - 150 cm ( velkosť základne )



Rotačné pece v modernom prevedení :
 ďalšie ukážky na :

videa - https://alvex.sk/maranaforni/videa/m4505 .                                       katalógy - https://alvex.sk/maranaforni/pdf/m4506

Pece môžu mať okrem klasickej kupoly aj možnosť schovať celý svoj povrch ( okrem vstupného otvoru, prípadne aj otvorov na zakurovanie dreva )
- môžu sa zabudovať do steny, alebo zo základnej konštrukcie sa môže zrodiť pekná dizajnová pec ( pritom stále klasická).


  

Pizza pec Gea - Marana Forni - pec GEAMarana Forni - Design line pece

GEA

Klenot navrhnutý tak, aby max. splnil požiadavky čínskych klientov, ktorí hľadali pec v tvare pripomínajúcom cibuľu.  Zosobnenie tejto výzvy vyvrcholilo do návrhu rotačnej pece Gea,   kde sa sústredilo 2500 kg kvalitného materiálu v tvare "cibule" ( niekomu viac pripomina bublinu, ale hovoria o nej aj, že je to "ufo" )

Tento veľký model klasickej pece, zabezpečuje vysokú produkčnú kapacitu a zároveň sa môže pochváliť svojim moderným a inovatývnym dizajnom, kvalitným materilom a špičkovými technológiami !
Môže sa zdať, že je to ilúzia, ale je to štýlová realita od Marana Forni už od roku 2011.

Táto pec je určená ako solitér do voľného priestoru. Našli sa zákaznici, ktorí si ju zavesili na strop, čo sa ukázalo ako tiež zaujímavý a efektný spôsob inštalácie. Nech je na zemi, alebo visí zo stropu, je isté, že vždy upúta pozornosť. 

Pec dostupná len vo verzii  ∅ 150 cm


 

TROFEO 85

Obľúbená pre svoj jednoduchý tvar.  Tento model pece, hoci je malý, poskytuje všetko užitočné a kvalitné od Marana Forni. Bol vytvorený s cieľom pomáhať aj malým pizzeriam. Napriek základni len 85 cm ( vonkašom priemere len 140 cm! )
vie poskytnúť vysokú produkciu pizz !
Je to ideálne riešenie hlavne pre malé priestory, snack podniky, bistrá, mini pizzerie, prípadne pre pojazdné pizza nákladné automobily. Tiež býva užitočný, ako rezervná pec pre hlavnú pec vo väčšich pizzeriach. Bol inštalovaný aj ako vedlajšia pec na terase vo velkej pizzerii, kde inak majú dve veľké pizza pece !  Palivo je drevo, plyn, alebo kombi. Priestor na varenie sa skladá z inertného, predpätého, žiaruvzdorného materiálu, ktorý je schopný odolávať teplotám až 1250 °C.



Pec dostupná len vo verzii  ∅ 85 cm

Pizza pec Marana Forni - pec Trofeo  

 

TANGANELLI
Tento návrh je vytvorený tak, aby zhodnotil pec ako srdce miesta, kde sa pripravuje pizza. Z tohto dôvodu, základnou myšlienkou projektu je priviesť pec do stredu prostredia a usporiadať všetko ostatné príslušenstvo a prvky v okolí tak,
aby sa ohnisko stalo symbolom pohostinnosti.

Rituál „prípravy pizze“ a pizza kuchári sa  preto stávajú skutočnými protagonistami scenára kde hostia sú akýmisi pozorovateľmi tejto „ kuchárskej šou“

Tvary a materiály používané pre pece vychádzajú z tradičnej konštrukcie starých pizza pecí, poskytujúc nový pohľad na tieto aspekty moderným okom.  Vonkajšie konfigurácie alebo obal pece je zložený z niekoľkých jednoduchých prvkov a materiálov.  Tieto prvky sa ďalej delia na modulárne časti, ľahko vyrobiteľné a priemyselne využiteľné.Vonkajší vzhľad a povrchy majú tri rôzne „vrstvy“ zložené z troch rôznych výrobných materiálov. Základ konštrukcie, mierne zdvihnutej nad zemou, je vertikálne pokrytý drevenými doskami, ktoré slúžia ako obloženie šírky 10 cm a sú lepené alebo zaskrutkované do vnútornej štruktúry. Základňa je na bokoch a vzadu  uzavretá grilmi zo zvislých drevených rebier nastavených na pravidelné vzdialenosti od seba. Tieto grily môžu byť otvorené a umožňujú prevzdušňovanie a prístup pre údržbu. Výklenok z dreva na prednej strane rúry sa dá otvoriť. Všetky štyri otvory na 4 stranách sú rovnakej veľkosti a preto môžu byť uzavreté podľa špecifických potrieb,
či už s grilmi, alebo použité ako výklenky. Navrhnuté drevo je masívny dub, alebo smrek, s "prirodzeným účinkom", povrchovou úpravou a ohňovzdorným ochranným náterom. Centrálna časť pece v blízkosti otvoru je čierna. Táto časť je uzatvorená na vrchnej a spodnej časti dvoma horizontálnymi prvkami, tiež drevom nalakovaným  na čierno. 

Pizza pec Marana Forni - pec Tanganelli

 

Pizza pec Marana Forni - Tanganelli

Spodnejšia sekcia slúži ako pult, alebo výstavná plocha na produkty a prísady používaných na prípravu pizze. Čierna farba zvýrazňuje svetlo prichádzajúce z ohňa v peci a osvetľuje vystavené produkty. V hornej sekcii je zabudovaný LED pás, ktorý osvetľuje sud uzatvárajúci pec z vrchu. Horná časť konštrukcie smeruje k stropu a skladá sa z terakotových dosiek namontovaných na hlavnú štruktúru podpornými prvkami z na  čierno nalakovanej ocele. Použitie terakoty sa datuje späť do minulosti, kedy sa na výrobu pecí používali tehly. Rozmery základných dosiek sú 8 x 3 cm a sú podobné štruktúram ventilačných roliet, ktoré sú už dostupné na trhu.  Výška je variabilná, v závislosti od rozmerov miestností, kde sa má pec inštalovať.

Vo verzii, kde pec je v zostave so stolmi, koruna pece preniká do stropu miestnosti a je osvetlená nepriamym zdrojom svetla skrytým vo vnútri kruhového vyhotovenia.

Pec dostupná vo verziiach ∅ 110 - 130 - 150 cm

 

Marana Forni - mikro-perforovaná várna doska

Mikro-perforovaná varná plocha 

Materiál, ktorý je tu použitý v peciach od Marana Forni má špecifickú hmotnosť 2800-3200 kg / m3  !!!  V porovnaní s najrozšírnejším, klasickým žiaruvzdorným materiálom, používaným v iných peciach, ktorý máva hustotu od 1800-2200 kg / m3 je to evidentne oveľa vyššia hustota.  
Niektorí predajcovia propagujú a vyzdvihujú fakt, že ich pece majú vystieľku základne, prípadne aj bokov s mimoriadne hrubým žiaruvzdorným materiálom. NIE JE dôležitá hrúbka tohto materialu, ale jeho hustota !!!  Pece od Marana Forni používajú materialy s mimoriadne vysokou hustotou, čo zaisťuje lepšiu akumuláciu tepla a posilnenie tepelnej zotrvačnosti. Typ inertného žiaruvzdorného materiálu používaného pre varné dosky v peciach MARANA má aj približne 6-krát väčšiu odolnosť proti oderu, ako najčastejšie používaný porfýr - 
a tým samozrejme zaistiťuje oveľa lepšiu odolnosť proti treniu pizza lopatou v porovnaní so štandardnými žiaruvzdornými materiálmi. Taktiež to umožňuje lepšie odvádzať vlhkosť z pizze a je tu podstatne lepší rozvod tepla. Pizze sú voňavejšie, nelepia sa, netreba toľko múky a sú bez pripálenia. Žiaruvzdorná doska používana v peciach MARANA vykurovaných drevom je vykurovaná aj infra žiarením - teda prenosom  tepla z horúcej časti do chladnejšieho častibezkontaktne. Napríklad, ako ľudské telo sa dokáže ohriať pri prechode z tieňa na Slnko len dopadom slnečných lúčov.

 

Tak je to aj v peci. Povrch dosky je navrhnutý tak, aby maximalizoval absorbciu žiarenia plameňa. Povrch mikro-perforovanej dosky od Marana Forni je vystavený ožiareniu plameňa cca. o 50% viac, ako u bežných dosiek a aj tým dosiahuje lepšiu
a rýchlejšiu akumuláciu tepla pre pec a šetrí náklady na energiu.  (viď obrázok).   

Infra-tepelné žiarenie

Pizza pec marana forni 

Rozmery základní pecí a Produkcia
Koľko pizz je možné v peci úpiecť naraz ?

Dôležitejšie ako toto, je vedieť hodinovú produkciu a až potom fakt, koľko pizz je možné do pece naložiť na jeden krát !
Hoci aj hodinová produkcia je len orientačný údaj. Veľa záleži napr. aj od šikovnosti kuchára.
Dôležité je tiež vedieť, ako bude vyťažená prevádzka. Po celý čas ? Návalovo, napr. počas obeda a vo večerných hodinách ? Bude sa robiť aj predaj von - objednávky na telefón a rozvoz ? alebo sa bude robiť pizza len pre zákaznikov v prevádzke ?


Sú príklady zo života, teda reálne prípady, kedy  pizzakuchár na peci s teoretickou hodinovou kapacitou 120 pizz robí celkom v pohode až 200 pizz !!!
Je teda dosť možné, že vám tiež stačí aj menšia pec a teda s menšou spotrebou a aj s menšími vstupnymi nákladmi na obstaranie.

Príklady na koľko a ako sa dajú rozložiť pizze na základni pece, podľa priemeru a typu pizz

Pizza pece Marana Forni

Pizza pece Marana ForniPizza pece - Marana Forni
Pizza pece - Marana Forni
Pizza pece - Marana Forni


Doplnky :

Zdvíhací systém Su&Giu®

Marana Forni - Su&Giu pizza pec

Marana Forni - Su&Giu pizza pec

Čo je Su&Giu® ? Je to patentovaný systém, ktorý zabezpečuje, že sa v peci základná varná doska môže dvíhať hore a dolu.
Je to veľmi veľký PLUS pre funkcionalitu pece ! Prečo je dobré mať funkciu Su&Giu® v pizza peci ?
V komore môže byť teplotný rozdiel medzi základňou a hornou časťou až 200°C a ak sa produkt dvihne len o pár cm, skráti sa čas pečenia a využije sa teplo, ktoré je inak k dispozícii len hore. Ak by ste piekli napr. mäso urobí to velmi veľa - nielen skrátenie času, ale u niektorých produktov aj kvalitu upečenia. U pizze to hlavne skracuje čas jej upečenia, ale môže to pre niektoré ingrediencie urobiť aj navýšenie kvality ( je rozdiel zapiecť a upiecť) Toto žiadne iné pece neposkytujú ! Má to nezanedbatelný vplyv aj na úsporu paliva ! Veď aj fyzika nám hovorí, že teplo sa tlačí vždy hore. Optimalizujte varenie tým, že využijete rôzne výšky v komore. Kedykoľvek to vyžaduje čas, vela práce alebo druh pečenia / varenia, prípadne keď plameň nie je ideálny, môžete si nastaviť výšku varnéj plochy pece tak, aby ste tým dosiahli vynikajúci produk. Týmto spôsobom je varná doska pece ohrievaná optimálnejšie a jednotne, bez straty času a bez dodatočných nákladov na iné zdroje tepla. Čo je tiež úspora paliva.
Zdvih základnej dosky má tri úrovne a spolu so základnou polohou varnej dosky sú to štyri polohy.

 


Pizza pec Marana Forni - Turbo-drevo 

Turbo-Drevo

Inteligentný spôsob, ako zabezpečiť, aby pizza bola vždy riadne upečená a zároveň boli dosiahnuté aj úspory. Turbo drevo umožňuje použiť žeravé uhlíky a tým poskytnúť viac tepla pre povrch varnéj dosky. Turbo drevo využíva len to, čo ste si už zaplatili - drevo! Vyťaží z neho viac energie, ako by sa bežne vyťažilo. Turbo drevo zvýšuje produktivitu a znížuje fyzickú a psychickú únavu (každý pizza kuchár vie, čo to znamená mať možnosť spoľahnúť sa na pec, ktorá udržuje stabilnejšiu teplotu,). Je velmi prospešné mať takú pec, ktorá nezamestnáva neustále pizza kuchára tým, že sa musí neustále venovať pahrebe, kontrole spalovania, či nie sú sadze, čistiť pec, … Okrem toho, že Turbo drevo pomáha šetriť energiu aj peniaze, zabezpečuje aj ľahšie čistenie rúry. K dispozícii je u všetkých rotačných modelov pizza pecí

Pizza pec Marana Forni - Turbo plyn

Turbo-Plyn

Ďalší zlepšovák - inteligentné plynové kúrenie pre pece. Turbo plyn je horák pod varnou doskou, ktorý optimalizuje vykurovanie a maximalizuje výnos energie z plynu pre pec, čím sa opäť znížia náklady. K dispozícii môže byť u všetkých modelov pizza pecí.

 

 

Marana Forni pece na pizzu

Špeciálny uzáver komory

Pre ľudí, ktorí nechcú strácať čas a peniaze, je tento uzáver - zvláštny poklop ideálnym riešením. Komora pece dosiahne optimálnu teplotu rýchlejšie a s väčšou akumuláciou tepla.
Málokto si uvedomuje, aký velký význam a akú účinnosť a vplyv to má na správny chod pizza pece, keď sú dobre spravené odvody spalín, keď je dobre navrhnutý prívod čerstvého vzduchu na horáky a odvod teplého cez celú komoru. Aký dôležitý je smer a trasa prúdiaceho vzduchu, izolácie, …. alebo len jednoduchá a tak velmi zanedbávaná „drobnosť“ uzáver komory.

Vďaka presnému prúdeniu vzduchu, vonkajší ( chladnejší) vzduch potrebný pre spaľovanie paliva NIKDY neprechádza nad varnou doskou a tým nedochádza k nežiaducemu ochladeniu pizze. Teplota vo vnútri pece je oveľa stabilnejšia a spaľovanie úplnejšie s podstatne menšou produkciou sadzí.



Sú to najčastejšie chyby a nedostatky pri výstavbe pecí samotnými užívateľmi, neskúsenými amatérskymi peciarmi, krbármi, kachliarmi, … Ľudia si kúpia krbovú vložku kdesi na trhu v Polsku a sami si ju inštalujú. Zle im to horí, vyhrevnosť mizivá, spotreba velká, kopec dymu v miestnosti ,…

To je podobné aj pri výrobe a inštalácii klasických pizza pecí. Nedokonalé spaľovanie pri plynovej pizza peci môže mať za následok nielen vysokú spotrebu pri malej účinnosti, ale aj nadmernú produkciu sadzí a spalín, čo vyvoláva zdravotné problémy. Vysoké hodnoty CO môžu viesť nielen k bolestiam hlavy, či otravám, ale aj k smrti. To je síce extrém, ale pri podcenení týchto faktov, nie nereálny. Zle vyrobená pec je pomalá a neúčinná. Tak velmi zanedbávaný "detajl", ako je uzáver komory spôsobuje tiež nemalé problémy, či straty. Marana má toto velmi dobre vyriešené ! Špeciálny uzáver komory u Marana



pecí zlepšuje spaľovanie a lepšie rozloženie teploty vo vnútri rotačnej pece. To zaisťuje aj lepší výkon pece. Je k dispozícii u všetkých modelov pizza pecí Marana. Vzhľadom k tomu, že cca.10 kg dreva si vyžaduje cca. 150-250 m³ vzduchu pre správne horenie plameňa, je význam riadenia vetrania - správny prívod vzduchu v pizza peci na drevo priam evidentný. To je dôvod, prečo Marana Forni vela času a prostriedkov aj štúdiam prúdenia vzduchu a spalovaniu.

Dlhodobé štúdium prúdov vzduchu pomohlo navrhnúť špeciálny uzáver komory a spolu s úpravou trasy vzduchu v komore a k horákom zaisťuje optimálne prúdenie. Tým je zabezpečené aj kvalitné spaľovanie, menej sadzí, teplejšie povrchy v komore, lepší vykurovanie a jednotnosť teploty vo vnútri pece, samozrejme ma to vplyv aj na rýchlejšie dosiahnutie požadovanej teploty a v dôsledku toho nižše spotreby. Takže je tu zaručená nižšia spotreba paliva a značné úspory času a peňazí.

Sada náhradných dielov

Jedným slovom: ziskové!  Naše pece na pizzu vyžadujú len veľmi jednoduchú údržbu. Z tohto dôvodu ponúkame aj
v čase kúpy pece cenovo výhodný balíček pre pokoj zákazníkov Marana Forni. K dispozícii sú prena všetký modely pecí na pizzu.

Náhradná ovládacia konzola

Vaša práca je dôležitá, takže nič nemožno ponechať na náhodu. Výpadok ovládacej konzoly môže mať následky na chode vašej prevádzky. Preto mať okamžite k dispozícii náhradnu konzolu je veľmi užitočné, je to niečo také, ako mať rezervné koleso v aute.  Rezervné koleso nemusítenikdy použiť, možno sa taká situácia nevyskytne, ale sú prípady, kedy prichádzajú defekty jeden za druhým
a vy sa zrovna musíte niekam súrne dostaviť. Náhradná konzola je ľahko použiteľná, je to v podstate elektromechanická riadiaca jednotka. Má jednoduché a praktické funkcie: otáčanie, zastavenie, zdvíhanie. Nahrádza hlavnú konzolu pri jej poruche a znamená,
že sa vždy môžete spoľahnúť na vašu pec.
K dispozícii je pre všetký modely rotačných pecí na pizzu.

 


Drevený regál v žiaruvzdornej oceli

Stojan sa používa na umiestnenie dreva do rúry. Špeciálna konštrukcia spaľovacej strany vyvinutá pre rotačné pece na pečenie s drevom Marana® umožňuje plameňu prijímať kyslík a pevnosť pod stojan cez nastaviteľný prívod vzduchu. To pomáha vyvíjať veľmi vysoké teploty tým, že spaľuje prakticky všetko drevo a ponecháva len veľmi jemný popol. Stojan je zabudovaný do žiaruvzdornej ocele AISI 321 odolnej voči vysokým teplotám a 3-ročnej záruke. K dispozícii na všetkých modeloch pecí na pizzu.


Filter
Cena