AKO ZVOLIŤ PALIVOVÉ DREVO DO PIZZA PECE?
Výhrevná hodnota dreva je oveľa vyššia ako v prípade iných zdrojov tepla používaných v domácej alebo profesionálnej kuchyni. Zatiaľ čo zapaľovanie plynového horáka nie je príliš dôležité, výber palivového dreva s tým najlepším výsledkom si vyžaduje určitú pozornosť. Existuje veľa druhov palivového dreva delených podľa ich výhrevnej hodnoty.NAJLEPŠIE DRUHY PALIVOVÉHO DREVA
NA PEČENIE V PIZZA PECI
Najlepšie drevo na pečenie v peci je zvyčajne buk a dub. Inteligentným ťahom by bolo skombinovať tieto dva druhy s cieľom maximalizovať ich vlastnosti. Buk je tvrdé drevo, ktoré má priemernú suchú hmotnosť 700 kg na meter kubický (43 lb / ft3). Jeho aróma je veľmi intenzívna a po zmiešaní s dubom poskytuje jedlu špeciálnu chuť. Najlepšou voľbou je páliť dub na dosiahnutie vysokej teploty, a až potom pridať buk, aby sa v peci spaľoval počas pečenia.
Olivové drevo môže byť ďalším tip-top riešením, čo však pravdepodobne odradí zákazníkov je jeho cena. Celkovo možno povedať, že najlepším palivovým drevom z hľadiska peňazí je hrab.
DREVÁ KTORÝM BY STE SA URČITE
MALI VYHNÚŤ
Nie každý kus dreva je aj dobrým palivom, a tak sa pozrime na niektoré druhy dreva, ktorým by ste sa mali určite vyhnúť. Po prvé, čerešňa, ktorá pri spaľovaní iskrí omnoho viac ako iné tvrdé dreviny. Potom je tu celá rodina vždyzelených rastlín, ako je borovica, ktorá horí rýchlo, vytvára veľa dymu a môže pokrývať komín sadzami.
Výber toho najlepšieho palivového dreva sa môže zdať náročnou úlohou, preto sme pre vás vytvorili tabuľku kde si ľahko porovnáte základné vlastnosti druhov palivového dreva. Pokiaľ máte akékoľvek otázky ohľadom pečenia v peci na drevo, neváhajte nás kontaktovať.
Follow: @pizzamarket.sk
#Verte Kvalite, vidíme sa.