Pizza pec séria MRe, na drevo + elektricky vyhrievaná varná doska, tradičná, rotačná
Pizza pec MRe, tradičná, rotačná na drevo + elektricky vyhrievaná varná doska
Popis :
Pece zo série MRe sú postavené podľa talianskej tradície, ale s použitím nových technológií. V podstate ide stále o pec vykurovanú drevom, ale pre zlepšenie ohrevu sa pod varnú dosku pridal elektrický ohrev.
Táto pec je priamo odvodená od pece FMRe. Rozdiel je len v tom, že táto pec má vpredu dva otvory - sú vybavené jedným hlavným otvorom a jedným vedlajším - pomocným. Pomocný otvor je určený pre prikladanie dreva, ale môže slúžiť aj na "vedlajšie" pečenie. Dá sa tu piecť okrem pizze kadečo iné - grilovať, piecť rôzne mäsá, piecť chlieb, ... Na to slúži doplnok BBQ.
U pecí MRe je drevo hlavne palivo pre komoru a elektrický ohrev vykuruje zakladnu - várnu plochu. Pece MRe patria do skupiny rotačných pecí. Rotačný systém zabezpečuje rovnomernosť pečenia a kratší čas varenia, čím zvyšuje produktivitu. Vďaka svojej zvýšenej tepelnej stabilite a nezávislému zohrievaniu jednotlyvých zón, dokážu perfektne piecť aj po mnohých a mnohých výrobných dávkach v krátkom čase. Sú ideálne nielen na pečenie pizze, ale aj chleba a iných gastronomických pokrmov, kde je potrebný pomalý proces varenia bez ohňa - len sálavé teplo. Teplota v peci je elektronicky kontrolovaná a udržiavaná.
Tvar a rozmery várnej komory sú navrhnuté tak, aby optimalizovali tepelný výkon plameňa a čo najviac ho lámali na várnu platňu, čím sa ohrieva celý povrch varenia jediným zdrojom tepla. Eliptická varná komora znižuje hĺbku pece a znižuje prevádzkové náklady v porovnaní s kruhovými pecami s rovnakou pracovnou plochou. Obrovská žiaruvzdorná hmota a mimoriadne kvalitná tepelná izolácia sú navrhnuté tak, aby maximalizovali výkonnosť a znížili prevádzkové náklady a tepelné straty. Teplo vyprodukované na ohrev komory sa totiž akumuluje v žiaruvzdornom materiály stien a zo stien je potom vyžarované späť do varnej komory a tým sa podstatne zvyšuje tepelná účinnosť a znížuje spotreba paliva.
Pece majú externú, kovovú zásuvku na zber nečistôt a popola. Tieto nečistoty padajú z drážok várnej pracovnej dosky a z komory, aby pomohli udržať čistú plochu pečenia, zlepšili spaľovanie dreva a celkovú hygienu. Lepšie sa čistí aj samotná komora a várna plocha, pretože jednotlivé sektory v komore sú od seba oddelené - priestor pre drevo, prípadne pre horáky, várna plocha.
Priestranná predná polica z prírodného kameňa zlepšuje pizzakuchárovi manipuláciu a prácu pri peci.
Vyvýšený podstavec na drevo s oddeliteľnými stranami pomáha pri čistení pod rúrou
Externé svetlo komory, namontované na flexibilnom ramene, odolné voči vysokým teplotám zlepšuje vnútornú viditeľnosť do vnútra komory pece počas pečenia.
Pevný kovový trubicový rám umožňuje lepšiu manipuláciu s vysokozdvižnými vozíkmi.
U týchto pecí sa požaduje len minimálna údržba.
Morello Forni navrhuje a vyrába kompletne všetky časti pece čo ma veľa výhod.
Systém automaticky udržiava požadovanú teplotu. Tento systém ponúka ideálnu kombináciu výkonu a trvanlivosti, ktoré sú dnes už vzácnosťou v priemysle, ale sú stále požadované v profesionálnej gastronómii. Toto umožňuje výrobu vo vysokej kvalite a dlhú životnosť s minimálnou investíciou.
Ovládacie rozhranie "IntelTouch System" umožňuje jednoduché, ale vyvinuté ovládanie pece. Napr. možnosť uložiť do pamäti tri vlastné programy pre automatizovanú prevádzku a tým zjednodušenie práce operátora pece, alebo nastaviť rýchlosť a smer otáčania rotačnej dosky s manuálnym nastavením údajov a následným automatickým režimom a je tu tiež rýchla a prehľadná indikácia teplôt v komore a na várnej doske. Ovládacie rozhranie je naprogramované pomocou špecifického firmvéru "Morello Forni", ktorý umožňuje automatickú, alebo ručnú prevádzku pece a rôzne nástroje nastavenia.
Automatický prevádzkový systém pece minimalizuje spotrebu paliva a znižuje potrebu pozornosti užívateľa. Je tu stabilná a vylepšená produktivita v porovnaní s tradičnými pizza pecami s palivom len na drevo. Vykurovací systém nainštalovaný aj pod várnou doskou ušetrí min. 50% dreva, v porovnaní s podobným tradičnými pecami, ktoré sú len na drevo, a to vďaka rýchlejšiemu ohrevu rúry. Vďaka dodatočnému elektrickému ohrevu môže užívateľ rýchlo a ľahko vyrovnať teplotu v peci a v prípade veľkých nárazových objednávok nemá problem uspokojiť klientov.
Manipulácia a inštalácia :
Pre montáž pece a jej presun na miesto osadenia je potrebné zabezpečiť vstupné otvory o cca. 3% širšie a vyššie ako sú rozmery inštalovanej - presúvanej pece.
Pec je potrebné presúvať len s pomocou vysokozdvižného, alebo paletovacieho vozíka s primeranou nosnosťou. Montáž pece môže vykonať iba technický personál poverený spoločnosťou Morello Forni
Pece sú zostavené a nastavené pre elektrickú energiu a ich prípojky, ako je špecifikované v objednávke.
Možnosti :
Štandardné varianty pecí je možné dokončiť v lakovanej verzii, alebo z nerezovej oceli.
Na požiadanie sú k dispozícii konfigurácie so špeciálnymi varnými doskami "Sorrentino" - na pečenie chleba, alebo pizze Neapolského typu.
Všetky veľkosti sú dostupné len v základnom štandardnom variante.
Na požiadanie je k dispozícii aj analógový riadiaci systém s termostatickou reguláciou teploty.
Pece série MRe sú dostupné v troch veľkostiach 110 - 130 - 150 cm ( zakladňa )





