Pizza pec séria FMRe, na drevo + elektricky vyhrievaná varná doska, tradičná, rotačná
Pizza pec FMRe, tradičná, rotačná, na drevo + elektricky vyhrievaná varná doska
Popis :
Pece zo série FMRe sú postavené podľa talianskej tradície, ale s použitím nových technológií. V podstate ide stále o pec vykurovanú drevom, ale pre zlepšenie ohrevu sa pod varnú dosku pridal elektrický ohrev.
U pecí FMRe je drevo hlavné palivo pre komoru a elektrický ohrev vykuruje základňu - várnu plochu. Pece FMRe patria do skupiny rotačných pecí. Rotačný systém zabezpečuje rovnomernosť pečenia a kratší čas varenia, čím zvyšuje produktivitu. Vďaka svojej zvýšenej tepelnej stabilite a nezávislému zohrievaniu jednotlyvých zón, dokážu perfektne piecť aj po mnohých a mnohých výrobných dávkach v krátkom čase. Sú ideálne nielen na pečenie pizze, ale aj chleba a iných gastronomických pokrmov, kde je potrebný pomalý proces varenia bez ohňa - len sálavé teplo. Teplota v peci je elektronicky kontrolovaná a udržiavaná.
Tvar a rozmery várnej komory sú navrhnuté tak, aby optimalizovali tepelný výkon plameňa a čo najviac ho lámali na várnu platňu, čím sa ohrieva celý povrch varenia jediným zdrojom tepla. Eliptická varná komora znižuje hĺbku pece a znižuje prevádzkové náklady v porovnaní s kruhovými pecami s rovnakou pracovnou plochou. Obrovská žiaruvzdorná hmota a mimoriadne kvalitná tepelná izolácia sú navrhnuté tak, aby maximalizovali výkonnosť a znížili prevádzkové náklady a tepelné straty. Teplo vyprodukované na ohrev komory sa totiž akumuluje v žiaruvzdornom materiály stien a zo stien je potom vyžarované späť do varnej komory a tým sa podstatne zvyšuje tepelná účinnosť a znížuje spotreba paliva.
Pece majú externú, kovovú zásuvku na zber nečistôt a popola. Tieto nečistoty padajú z drážok várnej pracovnej dosky a z komory, aby pomohli udržať čistú plochu pečenia, zlepšili spaľovanie dreva a celkovú hygienu. Lepšie sa čistí aj samotná komora a várna plocha, pretože jednotlivé sektory v komore sú od seba oddelené - kovový kryt oddeľuje oblasť spaľovania dreva od várnej dosky.
Priestranná predná polica z prírodného kameňa zlepšuje pizzakuchárovi manipuláciu a prácu pri peci.
Vyvýšený podstavec na drevo s oddeliteľnými stranami pomáha pri čistení pod rúrou
Externé svetlo komory, namontované na flexibilnom ramene, odolné voči vysokým teplotám zlepšuje vnútornú viditeľnosť do vnútra komory pece počas pečenia.
Pevný kovový trubicový rám umožňuje lepšiu manipuláciu s vysokozdvižnými vozíkmi.
U týchto pecí sa požaduje len minimálna údržba.
Morello Forni navrhuje a vyrába kompletne všetky časti pece čo ma veľa výhod.
Systém automaticky udržiava požadovanú teplotu. Tento systém ponúka ideálnu kombináciu výkonu a trvanlivosti, ktoré sú dnes už vzácnosťou v priemysle, ale sú stále požadované v profesionálnej gastronómii. Toto umožňuje výrobu vo vysokej kvalite a dlhú životnosť s minimálnou investíciou.
Ovládacie rozhranie "IntelTouch System" umožňuje jednoduché, ale vyvinuté ovládanie pece. Napr. možnosť uložiť do pamäti tri vlastné programy pre automatizovanú prevádzku a tým zjednodušenie práce operátora pece, alebo nastaviť rýchlosť a smer otáčania rotačnej dosky s manuálnym nastavením údajov a následným automatickým režimom a je tu tiež rýchla a prehľadná indikácia teplôt v komore a na várnej doske. Ovládacie rozhranie je naprogramované pomocou špecifického firmvéru "Morello Forni", ktorý umožňuje automatickú, alebo ručnú prevádzku pece a rôzne nástroje nastavenia.
Automatický prevádzkový systém pece minimalizuje spotrebu paliva a znižuje potrebu pozornosti užívateľa. Je tu stabilná a vylepšená produktivita v porovnaní s tradičnými pizza pecami s palivom len na drevo. Vykurovací systém nainštalovaný aj pod várnou doskou ušetrí min. 50% dreva, v porovnaní s podobným tradičnými pecami, ktoré sú len na drevo, a to vďaka rýchlejšiemu ohrevu rúry. Vďaka dodatočnému elektrickému ohrevu môže užívateľ rýchlo a ľahko vyrovnať teplotu v peci a v prípade veľkých nárazových objednávok nemá problem uspokojiť klientov.
Manipulácia a inštalácia :
Pre montáž pece a jej presun na miesto osadenia je potrebné zabezpečiť vstupné otvory o cca. 3% širšie a vyššie ako sú rozmery inštalovanej - presúvanej pece.
Pec je potrebné presúvať len s pomocou vysokozdvižného, alebo paletovacieho vozíka s primeranou nosnosťou. Montáž pece môže vykonať iba technický personál poverený spoločnosťou Morello Forni
Pece sú zostavené a nastavené pre elektrickú energiu a ich prípojky, ako je špecifikované v objednávke.
Možnosti :
Štandardné varianty pecí je možné dokončiť v lakovanej verzii, alebo z nerezovej oceli.
Varianty Cupola a Cupola Volcano sú vyrobené z extra izolačnej hliny na zlepšenie izolácie rúry.
Varianty Cupola a Cupola Volcano môžu byť hotové s farebnou mikroporéznou omietkou (Coccio Pesto), tiež s mozaikou z prírodného kameňa, alebo s keramickou dlažbou dodanou zákazníkom, prípadne po dohode aj iné finálne riešenie.
Na požiadanie sú k dispozícii konfigurácie so špeciálnymi varnými doskami "Sorrentino" - na pečenie chleba, alebo pizze Neapolského typu.
Predný tehlový oblúk je k dispozícii na požiadanie ako voliteľný doplnok pre štandardné aj Kupolové varianty veľkosti 100, 110 cm.
Široký výber prírodných kameňov a kombinácií pre mozaiky.
Všetky veľkosti sú dostupné v troch variantoch: Štandard, Cupola a Cupola Volcano.
Na požiadanie je k dispozícii aj analógový riadiaci systém s termostatickou reguláciou teploty.
Pece série FMRe sú dostupné v štyrochch veľkostiach 100 - 110 - 130 - 150 cm ( zakladňa )





